Idoler (Foto: TV 2)
Idoler (Foto: TV 2)

Se «Idol»-høydepunkter fra alle sesongene

Gjensyn med Kurt Nilsen, Jenny Langlo, Maria Haukaas Mittet, Gabrielle og Margaret Berger.

TV 2 fyller 20 år i disse dager, og blant kanalens store TV-øyeblikk finner vi Kurt Nilsen som vant den første sesongen av «Idol» og attpåtil trådte til med en seier i «World Idol». Talentkonkurransen gjør seg også klar for rund bursdagsfeiring, med ti år på skjermen neste år.

Det er ikke bare Kurt Nilsen som har gjort seg bemerket i konseptet. Se høydepunkter fra alle sesongene i videoen ovenfor!

Har du lyst til å være med i neste sesong av «Idol»? Meld deg på her!

Kurt Nilsen: – «Idol» gjorde at jeg klarte å leve av musikk

Nesten ti år etter seieren er ikke Kurt Nilsen i tvil om hva konseptet har gjort for hans karriere.

– «Idol» har vært en veldig viktig del av det artistiske. Jeg ville nok holdt på med musikk uten «Idol», men ikke på det nivået som jeg heldigvis har fått lov til å være med på nå. «Idol» gjorde at jeg klarte å leve av musikk, sier han til tv2.no.

Nilsen tror programmet også har hjulpet ham med å bli allsidig i musikkveien.

– «Idol» har gjort at jeg kan gå på scenen hver kveld og tolke alt mulig. Jeg er på en måte en potet. Jeg kan ta en heavy låt, eller jeg kan ta en ballade. Det har vært veldig mye lærdom der. Og jeg kan gjøre alt fordi «Idol» ikke har noen begrensninger på musikk. Det synes jeg egentlig er ganske fantastisk! Jeg husker at vi gjorde ballader, vi hadde en Elton John-kveld, vi gjorde country, det er så mye. Det tar hele spekteret av populærmusikk. Og det har jeg tatt med meg videre, og det kan være grunnen til at jeg har laget så mye forskjellige plater. Det bærer jeg med meg ennå, forteller han.

Selv om det er lenge siden han var talentshow-deltaker, er han ikke glemt av TV-seerne.

– Det er fortsatt folk på gaten som sier at de husker at jeg var med i «Idol». Så det har gjort mye for meg og jeg er evig takknemlig.

Fant troen på seg selv i «Idol»

Vinneren av forrige sesong, Jenny Langlo (19), forteller til tv2.no at hun ikke angrer et sekund på at hun meldte seg på konkurransen.

– «Idol» har forandret livet mitt. Det forandret livet mitt på to og en halv måned og har vært kjempeviktig for meg. Jeg hadde ikke troen på at jeg hadde noe spesielt innen musikk. Jeg hadde lyst til å tro det, men klarte ikke. Men jeg fikk bevist ganske hardt at jeg hadde noe her å gjøre gjennom «Idol». For en fantastisk opplevelse!

Å i det hele tatt gå videre fra runde én var ikke noe vinneren forventet.

– Jeg gikk lenger og lenger og skjønte ikke hva som skjedde. Det har vært et eventyr på godt og vondt, med masse oppturer og masse nedturer. Det har forandret livet mitt ganske drastisk. Jeg satt og tenkte på det da jeg så påmeldingsskjemaet til neste år, at jeg husker godt at jeg satt selv og var usikker på om jeg skulle melde meg på. Hvis det sitter folk der hjemme som er usikre på om de vil melde seg på, så er det bare å stålsette seg og prøve, man vet aldri hvordan det går! Det er jeg et levende bevis på, sier Langlo.

Husker Kurt og Ørjan (!)

19-åringen forteller at hun alltid har fulgt med på «Idol», og at det er noen øyeblikk i talentshowets historie som skiller seg ut.

– Jeg husker selvfølgelig veldig godt da Kurt Nilsen vant «World Idol». Det var veldig spesielt. Men jeg husker også godt da jeg var 11 år og ble veldig forelsket i Ørjan Hatlevik, som var med i «Idol». Det var min 11-årsforelskelse. Jeg husker at jeg var på signering med ham, det var så stort! Når jeg møter 11-åringer som blir gira når de møter meg, så tenker jeg på den følelsen jeg hadde selv da jeg var på den alderen. Det er kjempekjekt.

Se øyeblikket der Kurt Nilsen ble hele verdens «Idol» om igjen her:

636143

Husker best «en liten chilener»

Kurt Nilsens største «Idol»-minne er en noe nervøs type som deltok i 2005-sesongen av programmet.

– Jeg husker det var en liten chilener som kom inn, kjempeusikker og så bare smeltet han hjertene til jentene. Han heter Alejandro Fuentes. Han er en fantastisk fyr. Det at han kom så langt som han gjorde og gikk ut som nummer tre, tror jeg er det beste. Han har en fløyelsstemme og det har vært en fantastisk mulighet å jobbe med ham i mange år. Det er han jeg husker best fra sesongene som har vært på TV.

Fuentes husker på sin side husker den første sesongen.

– Jeg husker best da Kurt var med første sesongen. Det beste minnet er da vi satt i sofaen og så ham synge seierssangen, forteller han til tv2.no.

I likhet med de tidligere deltakerne ovenfor er han veldig glad for at han meldte seg på.

– Jeg hadde ikke vært her i dag hvis det ikke hadde vært for «Idol». Det begynner jo å bli en del år siden, jeg var bare 16 år gammel da jeg kom til storbyen. Det var virkelig en stor opplevelse!

Har du lyst til å være med i neste sesong av «Idol»? Meld deg på her!