aulieogsand (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
aulieogsand (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

– «Skal vi danse» har mistet en fargeklatt

Marianne Aulie trekker seg fra et TV-program for andre gang.

Onsdag morgen ble det kjent at kunstner Marianne Aulie trekker seg fra «Skal vi danse», før programmet i det hele tatt har hatt premiere.

Les også: Marianne Aulie trekker seg fra «Skal vi danse»

– Det har vært en morsom og spennende reise, men med en baby på seks måneder ble kombinasjonen rett og slett for krevende. Jeg er kommet til et punkt der det er umulig å være med videre, morsrollen kommer først, sier Marianne.

Les også: Marianne Aulie lover å følge med på «Skal vi danse»

Marianne ble nemlig mamma til lille Malove Bluebell for knappe fem måneder siden, og kombinasjonen dans og barn ble til slutt for mye for kunstneren.

– Ikke et PR-stunt

Aulie har gjennom årenes løp blitt kjent for sine mange PR-stunts. Truseglipp på «Senkveld», nakenbilder på Twitter og lesbekyss på TV er bare noe av det som er blitt omtalt som stunts fra kunstnerens side.

Det er heller ikke første gangen at Aulie har trukket seg fra et talentprogram. I 2007 var hun en av artistene i TV3-satsingen «Sangstjerner». Etter åtte programmer valgte kunstneren å trekke seg, hvorpå hun gikk ut og uttalte at hun følte seg misbrukt av TV3.

At den plutselige «Skal vi danse»-exiten er et PR-stunt, tror imidlertid ikke ekspertene.

– Jeg tror ikke dette er et planlagt stunt fra Marianne Aulies side. I så fall måtte det vært avtalt med TV 2 og det er det nok ikke. Hvis ikke hadde det vært særdeles useriøst, sier Trond Albert Skjelbred i Nor PR.

Les også: Marianne Aulie er gravid

– Synd

Han mener «Skal vi danse» ville vært gull verd for kunstneren.

– Det er synd for Aulie at hun går glipp av denne muligheten til å eksponere seg. «Skal vi danse» er et av de mest sette programmene på TV 2 og har historisk sett hatt stor verdi for deltakerne, sier PR-eksperten.

– Hun får selvsagt en del oppmerksomhet i forbindelse med at hun trekker seg. Dette blir likevel bare et blaff sammenlignet med den eksponeringen deltakerne som klarer å holde seg inne i konkurransen får gjennom høsten. Utover TV-sendingene blir deltakerne jevnlig omtalt i særlig VG og Dagbladet samt ukeblader og nettmediene.

Les også: Aulies truseglipp verdt millioner

– Mister en fargeklatt

Han tror TV 2 løser Mariannes exit ved å kjøre en ekstra sending uten at noen må forlate parketten.

– For TV 2s del betyr det ikke all verden at Aulie forlater rampelyset, men «Skal vi danse» har mistet en fargeklatt, sier Skjelbred.

PR-rådgiver i Siste Skrik, Elizabeth Hartmann, tror det blir utfordrende å finne en som kan fylle Marianne Aulies sko.

– Ja, jeg tror ikke de finner en over natten som kan ta hennes rolle, sier hun til «God kveld Norge».

– Hvordan blir programmet uten Aulie?

– Jeg tror det blir litt mindre fargerikt. Jeg sier ikke at de andre ikke kan løfte programmet, eller at det med eller uten Aulie blir en suksess eller fiasko, men det ville nok helt klart ha blitt flere medieoppslag med henne i programmet. Med hennes frittalende stil, ville det nok ha skjedd ting på dansegulvet som nå ikke vil skjer, sier Hartmann.

Utfordring for TV 2

Det er elleve dager igjen til premieren på «Skal vi danse». Hva som nå skjer produksjonsmessig er usikkert.

– Når en deltaker velger å trekke seg, blir skadet eller syk, står vi overfor en utfordring produksjonsmessig. Vi har opplevd dette i tidligere sesonger av «Skal vi danse» og har erfaring på slikt, sier presseansvarlig for «Skal vi danse» på TV 2, Unn Grethe Berge.

Produksjonen ser nå fortløpende på flere alternativer for å løse situasjonen.

– En av løsningene vi ser på er alternativet å få inn en ny kjendis raskt nå opp mot premieren. Vi ser også på hvilke alternativer vi har om vi ikke går for denne løsningen, sier Berge.