markush (Foto: Scanpix)
markush (Foto: Scanpix)

RBK enige med AZ om Henriksen-overgang

Markus Henriksen mister Rosenborgs viktige kamp mot Legia Warszawa da han reiser til Nederland for å forhandle med klubben som har fulgt ham siden 2007.

Oslo/Trondheim (TV 2 Sporten): AZ Alkmaar-ledelsen var på Lerkendal allerede mandag for å forhandle med RBK om en overgang for midtbanespilleren.

– Det er bare fem dager igjen før overgangsvinduet stenger, så det blir nok en avklaring snart, sa Markus Henriksen da til TV 2 Sporten.

Onsdag formiddag melder RBKs hjemmesde at trønderne nå er enige med AZ om en overgangssum. Etter det TV 2 Sporten kjenner til betaler nederlenderne rundt 15 millioner kroner for Henriksen.

Drar onsdag
20-åringen reiser dermed til Nederland dagen før den viktige kampen mot Legia Warszawa for å forhandle om den personlige kontrakten og gjennomgå den medisinske testen.

– Vi kommenterer ikke innhold i avtalen, men vi har snakket med AZ lenge. Faktisk en måned. De har vært ivrige. For vår del kjennes dette riktig, sier RBKs sportsdirektør Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

– Vi forsøkte å være i forkant da vi var forberedt på at dette kunne skje. I forhold til vår kamp i morgen holder vi en liten dør oppe i forhold Henriksen om noe skulle skje i kveld eller i morgen, men det er lite trolig, sier RBK-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

Henriksen-agent Lars Petter Fosdahl innrømmer at flere klubber har vært inne i bildet også de siste dagene, men landslagsspilleren ble anbefalt å velge AZ.

– Nederland er en kjempefin utviklingsarena som har god erfaring med skandinaviske spillere. AZ har rapporter på Markus som går helt tilbake til november 2007. Totalt hadde de 28 scoutingrapporter på ham. De jobber ekstremt seriøst og er en liten storklubb, sier Fosdahl til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

mark
mark

Markus Henriksen tok første fly til Nederland da klubbene ble enige om en overgangssum.

– Vi håper definitivt å bli enige i dag, sier Fosdahl.

Earnie Stewart, AZ Alkmaars klubbdirektør ønsket ikke å kommentere samtalene med Rosenborg overfor TV 2 på Lerkendal mandag. RBKs sportsdirektør Erik Hoftun at også andre klubber var på banen, men sent tirsdag kveld ble trønderne enige med AZ.

Ikke Skottland
Celtic har vært nevnt som mulig ny arbeidsgiver for Henriksen, men selv om manager Neil Lennon selv bekreftet interessen for få dager siden, er det nederlenderne som stikker av med midtbanespilleren.

638975

I vinter var unggutten på vei til Club Brugge i en overgang verdt rundt 20 millioner, men kun daværende lagkompis Mushaga Bakenga endte i Belgia. Henriksens kontrakt med RBK løp ut neste sesong og samtaler om en forlengelse har flere ganger brutt sammen.

AZ Alkmaar ligger på åttendeplass i nederlandsk æresdivisjon og skal i likhet med RBK ut i play off til Europaligaen torsdag. I helgen spilte laget 0-0 mot Moldes motstander i den samme turneringen - Heerenveen.