Første treningsapp på norsk ute nå

Søndag 2. september er Den Norske Turistforenings (DNT) nasjonale turdag.

I forbindelse med turdagen lanserer generalsekretær Kristin Krohn Devold og DNT samarbeidet med den landsdekkende mosjonistgruppen Tjukkasgjengen.

Rundt om i landet holder DNT 120 arrangementer.

I Bergen alene forventer man 3000 deltakere, og lokker med bålkos og natursti til padling og ørretutsetting.

LES OGSÅ: Ellevill sommertur på luftmadrass

Heier på alle som vil ut
– Med «Kom deg ut – dagen» vil vi vise at alle kan bli med på aktiviteter ute i naturen. Nå er høsten kommet og vi vil heie på alle som ønsker å komme i gang med en aktivt høst, sier daglig leder i Bergen Turlag, Helene Ødven.

Lette etter turvenner
Tjukkasgjengen er et fenomen som har spredd seg over hele Norge på rekordtid. Den selverklærte tjukkasen Jan Ellefsen fikk ideen da han lette etter noen å gå på tur med.

I løpet av et halvt år har fenomenet spredt seg på Facebook fra Moss til resten av landet, og nå er det over 20.000 «Tjukkaser» i hele Norge.

Kristin Krohn Devold skal granske omstridte Aker-transaksjoner. (Foto: Roald Berit/SCANPIX)

LES OGSÅ: Slik ble han superrask i fjell og motbakker

Generalsekretær Kristin Krohn Devold er svært begeistret for folkebevegelsen som nå har fått nordmenn ut av sofaen.

– De er ikke tjukkere enn de fleste av oss, men har valgt et navn som er genialt inkluderende. Sammen ønsker vi å markere at nærturer ikke er for ekspertene, men for alle, sier Devold i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sporty sikter høyt, skal få ti personer i form på ti uker

Jan Ellefsen er selverklært tjukkas og intiativtaker av Tjukkasgjengen, som nå teller 7000 medlemmer. Og gruppen vokser. (Foto: God morgen Norge)

– Setter ingen krav
Tore Kubberød, en av ildsjelene bak Tjukkasgjengen, påpeker at DNT er den organisasjonen som tjukkasene har mest til felles med.

– Begge har et lavterskeltilbud som alle kan være med på og som ikke setter noen krav. I tillegg er det viktig for oss at det er gratis, sier Kubberød.

Målet er at enda flere skal komme seg ut i skog og mark.

Ifølge Helsedirektoratet kan samfunnet spare millioner dersom flere nordmenn blir aktive, og dermed får bedre fysisk og psykisk helse.

NY UTFORDRING: Det var flest hordalendinger som gjennomførte forrige ukes utfordring. Denne uken er utfordringen å sykle minst to mil. Dette bildet er tatt på Fløyen i Bergen. (Foto: Eivind Pettsern/TV 2)

LES OGSÅ: Er dette Norges vakreste joggeløype?

Skal du på tur i helga? Si din mening i kommentarfeltet!

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!