Eden Hazard Obelix
Eden Hazard Obelix

Hazard forklarer Chelsea-suksessen: – Jeg falt i trylledrikken som liten

Belgieren sammenligner seg selv og familien med tegneseriefigurer.

Eden Hazard har tatt Premier League med storm etter overgangen fra Lille.

Den offensive midtbanespilleren har vært involvert i stort sett alt Chelsea har foretatt seg på motstandernes banehalvdel og leder assist-statistikken i den engelske toppdivisjonen.

Tilsynelatende har alt 21-åringen har tatt i blitt til gull og de knappe 295 millionene London-klubben brukte på belgieren virker å være vel anvendte penger for Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

På besøk hos Miraculix
Til tider har man kunne spekulert i om det er magi han driver med, og til og med spilleren selv mener det kan være noe spesielt inne i bildet i Hazard-familien.

– Det er som Asterix og Obelix. Alle falt i trylledrikken da vi var yngre – både faren vår og onklene våre spilte fotball, forklarer Hazard selv til The Sun.

Chelsea har i tillegg til storebror Eden sikret seg 19 år gamle Thorgan, også han et stort talent.

Det er kanskje ikke nødvendig å si at forventningene til Kylian (16) og Ethan (7) er store.

Les også: Her er Hazard-finten som får ekspertene til å juble

– Ikke overmennesker
I tillegg til fotballtrylledrikken tilegner Eden Hazard suksessen til sin egen innstilling.

– Du blir alltid litt overveldet når du ankommer en klubb med så mange store navn, sier han.

– Men så sier du til deg selv at dette er folk som meg med to armer og to bein. Selvfølgelig har man respekt for de andre, men det er opp til meg å gå min egen sti.

Gjennom andre fransktalende som Florent Malouda og tidligere Rennes-keeper Petr Cech, som allerede var i klubben har han kommet seg gjennom en språklig tøff tid.

– Frank Lampard lo av meg da jeg ga mitt første intervju på engelsk, sier Hazard i portrettintervjuet med den engelske avisen.

Lagspiller
Til tross for at den meritterte landslagsstjernen lo av han, har belgieren funnet seg godt til rette i klubben.

Etter at han serverte høyreback Branislav Ivanovic et gratis mål da Adam Federici hadde forlatt Reading-buret i jakt på utligning under Chelseas 4-2 seier fikk Hazard skryt for sin uselviske holdning.

– Jeg kunne ha scoret selv, men jeg så at Ivanovic og Fernando Torres var ledige. Ivanovic er en veldig fin fyr så jeg sa: «Du kan få den», sier han til avisen.

Om han med det mener at stjernespiss Torres ikke er like hyggelig vites ikke, men at Hazard setter laget foran seg selv kan det ikke være tvil om - om han lever som han preker.

– Det er ikke målet mitt å bli banens beste i hver kamp. Om Chelsea blir nummer tre, og jeg sitter med alle banens beste-priser etter sesongen, så vil det ikke ha vært noe vits.

Motstanderne i toppen av Premier League får håpe at ikke flere Chelsea-spillere finner veien til Miraculix sin gryte med trylledrikk.