syllingrekdal
syllingrekdal

Sylling Olsen etter plutselig AaFK-exit: – Jeg føler meg frosset ut av Rekdal

– Det var en overraskende og brutal beskjed å få. Det er trist å ikke få ta et skikkelig farvel med spillerne og publikum, sier Aalesund-spiller Magnus Sylling Olsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ålesund (TV 2 Sporten): Aalesund-ving Magnus Sylling Olsen (29) forlater sunnmørsklubben med tungt hjerte.

– Måten jeg måtte slutte på var brå og uverdig. Ting har skjedd veldig fort, og jeg føler at jeg er blitt frosset ut, sier Magnus Sylling Olsen til TV 2.

Magnus Sylling Olsen kom fra Kongsvinger til Aalesund før 2010-sesongen. Han har spilt i alt 56 seriekamper for oransjetrøyene og scoret elleve mål.

Utløpende kontrakt
For to uker siden fikk Sylling Olsen beskjed av trener Kjetil Rekdal om at han ikke fikk forlenget kontrakten som gikk ut ved sesongslutt.

– Det at han ikke ville forlenge kontrakten er noe man bare må akseptere, selvom det ikke er en hyggelig beskjed å få. Jeg har vært plaget av skader den siste tiden og ikke fått bidratt så mye jeg skulle ønske. Men nå er jeg frisk og var innstilt på å kjempe hardt for mer spilletid, sier Olsen.

Men det fikk spissen aldri anledning til. For noen dager siden ble han kalt inn til Rekdal på nytt:

– Han sa i klartekst at jeg ikke var ønsket i A-lagsstallen i 2013 og at jeg ikke ville få mer spilletid denne sesongen. Hvis jeg skulle bli værende ville det blitt spilletid på andrelaget i 2. divisjon. Det er selvsagt helt uaktuelt for meg.

– Frosset ut
– Jeg føler at jeg er blitt frosset ut. Det var en hard beskjed å få. Jeg følte meg rett og slett uønsket. Dette ble en uutholdelig situasjon. Jeg mener jeg er blitt dårlig behandlet og skjønner fortsatt ikke hvorfor det måtte gjøres på denne måten, sier han.

For Sylling Olsen var det uaktuelt å bli værende. På kort tid har han klart å finne seg ny klubb. I helgen skrev han under en korttidskontrakt med Bodø Glimt som varer ut året.

– Jeg har vært i en heldig posisjon der flere klubber har ønsket mine tjenester. Nå gleder jeg meg til å bidra i Bodø Glimt. Det skal bli kjekt å få starte med blanke ark etter den brutale avskjeden jeg fikk i Aalesund, sier han.

Les også: Drømmemålenes aften i Fredrikstad: – Fantastisk!

På flyttefot
Tirsdag morgen setter han og samboeren kursen mot Bodø. Det er likevel én ting som stikker ekstra dypt når 29-åringen tar med seg flyttelasset nordover.

– Jeg føler avskjeden blir ekstra uverdig siden jeg ikke får tatt et skikkelig farvel med de andre spillerne, folkene i klubben og ikke minst supporterne. Det har vært fantastisk gøy å spille her, det er mange ekstremt dyktige og trivelige folk her. Jeg kommer til å savne entusiasmen og det fantastiske publikummet som fyller opp stadion på hver hjemmekamp.

Sylling Olsen ønsker likevel ikke å bli oppfattet som en bitter mann.

– Nei, jeg er ikke bitter. Jeg ser fremover og gleder meg veldig til høstsesongen med Glimt. Men jeg synes jeg er blitt behandlet på en gal måte og det var synd at det var slik oppholdet i Aalesund endte, sier Olsen.

– Bare tull
Kjetil Rekdal avviser at han fryser ut spilleren, men bekrefter at Sylling Olsen ikke er den høyest prioriterte spilleren i tiden som kommer.

– Det er bare tull. Jeg ga beskjed til Magnus at han ikke var med i troppen til kampen mot Fredrikstad. Jeg sa også at jeg kom til å prioritere andre foran han resten av sesongen, sier Aalesund-treneren til Sunnmørsposten.

– Jeg skjønner godt at det er tøft å få en slik beskjed. Det handler tross alt om fremtiden din, men slik er det av og til i fotballen.

– Er det mulig han har misforstått deg?

– Det vet jeg ikke. Nå gidder jeg ikke bruke mer energi på dette i media, sier Rekdal til avisen.