Rosenborgs Markus Henriksen (th) i samtale med Rosenborgs trener Jan Jönsson (tv) etter eliteseriekampen mellom Rosenborg og Molde. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Rosenborgs Markus Henriksen (th) i samtale med Rosenborgs trener Jan Jönsson (tv) etter eliteseriekampen mellom Rosenborg og Molde. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Her er AZs klubbdirektør på Lerkendal

Markus Henriksen kan forsvinne til nederlandsk toppklubb.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Markus Henriksen har i lengre tid vært linket bort fra Rosenborg, og nå kan det se ut til at unggutten kan forsvinne før overgangsvinduet stenger.

Flere klubber skal ha vært tilstede på søndagens 1-1-kamp mot Viking for å se Henriksen i aksjon, og tv2.no vet at én av klubbene ble igjen i Trondheim for å forhandle med Rosenborg.

Earnie Stewart, AZ Alkmaars klubbdirektør, var mandag på Lerkendal, men ønsket ikke å kommentere samtalene med Rosenborg overfor TV 2.

– Nei, jeg har ingen kommentar i dag, sa Stewart.

– Når får vi høre noe mer om Markus?

– Det vet jeg ikke, sa Stewart, før han forlot Lerkendal i bil.

Adressa kunne først melde at det var Alkmaars Earnie Stewart som var i samtaler med Rosenborg mandag.

Henriksen skal i dag ha sittet i forhandlinger med en utenlandsk klubb, men spillerens agent vil ikke uttale seg før ting er klart.

Sportssjef i Rosenborg, Erik Hoftun, bekrefter at trønderne har sittet i møte med en annen klubb i dag og at ting kan skje fort.

– Vi har hatt samtaler med en klubb, så vi får vi se hva vi kommer frem til, sier en ordknapp Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Rosenborgs unge midtbaneelegant er også hemmelighetsfull rundt det som skjer på «brakka» mandag, men innrømmer at han håper på en snarlig avklaring.

– Det er bare fem dager igjen før overgangsvinduet stenger, så det blir nok en avklaring snart, sier Markus Henriksen til TV 2 Sporten.

Celtic viser også interesse
Storklubben Celtic er en av klubbene som skal ha vært interessert i Henriksen den siste tiden, og har fulgt det norske stortalentet tett over tid. Rosenborg skal ikke ha blitt enig med Alkmaar om en overgangssum, og Celtic skal ikke ha utelukket seg selv fra kappløpet om signaturen.

– Celtic har vist interesse, er det en interessant klubb for deg?

– Celtic er en god klubb, svarer Henriksen.

Vi kommer tilbake med mer!