Luka Modric skal være klar for spanske Real Madrid.  (Foto: Sang Tan/Ap)
Luka Modric skal være klar for spanske Real Madrid. (Foto: Sang Tan/Ap)

Modric skrev under på femårskontrakt med Real Madrid

Henning Berg: – Viktig overgang for at Real Madrid skal holde følge med Barcelona

Et av sommerens heteste overgangsrykter er en realitet.

LES OGSÅ: Modric til Real Madrid for over 300 millioner kroner

Luka Modric forlater Tottenham til fordel for Real Madrid. Det bekrefter Tottenham på sine hjemmesider mandag formiddag.

– Klubben kan bekrefte at vi har inngått en samarbeidsavtale med Real Madrid i forbindelse med overgangen til Luka Modric. Overgangen er avhengig av om han består den medisinske testen, skriver Tottenham på sine hjemmesider.

– Samarbeidsavtalen innebærer at klubben vil jobbe sammen med tanke på spillere, trenere og kommersielle avtaler, fortsetter klubben.

– Luka har vært en strålende spiller for oss. Selv om vi ikke ønsket å selge ham, er vi fornøyd med at det er Real Madrid han gikk til

– Henrykt over å ha sikret Modric
Real Madrids Florentino Perez Rodriguez er fornøyd med avtalen som er signert med Tottenham i forbindelse med overgangen til Modric.

– Vi er henrykt over å ønske Luka velkommen til klubben og ser frem til et nært samarbeid med Tottenham i løpet av de kommende årene, sier han i pressemeldingen.

Tottenhams klubbdirektør Daniel Levy takker Modric for sine bidrag på White Hart Lane.

– Luka har vært en strålende spiller for oss. Selv om vi ikke ønsket å selge ham, er vi fornøyd med at det er Real Madrid han gikk til, en klubb vi nå ser frem til et langt og produktivt samarbeid med, sier han i en kommentar.

Les også: Redknapp: – Tottenham lovte Modric Real-overgang i fjor

TIL REAL MADRID: Luka Modric skal innen 48 timer dra til Spania for å forhandle med Real Madrid om sine personlige betingelser.  (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
TIL REAL MADRID: Luka Modric skal innen 48 timer dra til Spania for å forhandle med Real Madrid om sine personlige betingelser. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Koster 300 mill. kroner
Modric fikk med seg 160 offisielle kamper og 17 scoringer for Tottenham etter overgangen fra Dinamo Zagreb sommeren 2008.

Ifølge The Telegraph betaler Real Madrid 300 millioner kroner i overgangssum for Modrics tjenester. Kroatias landslagsstjerne signerte mandag på en femårskontrakt med Real Madrid, opplyser den spanske storklubben på sine hjemmesider.

– Må matche Barcelona
TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg mener at overgangen kan være et godt stykke handel for Madrid-klubben.

– Det kan jo se ut til at de trenger ham etter den åpningen de har hatt i La Liga. Men samtidig er det et fantastisk lag, så spørsmålet blir hvem han skal erstatte, sier Henning Berg til tv2.no.

Han trekker frem troppen til hovedkonkurrentene til Real Madrid i La Liga, Barcelona, som grunnen til at de henter en spiller som Modric til et allerede godt lag på papiret.

– De vant serien i fjor, men Barcelona har et vanvittig sterkt lag. Det nytter ikke å hvile på laurbærene i forhold til dem, og nå henter de inn en spiller som kan gjøre det lille ekstra offensivt. Han kommer ikke til å spille alle kampene for dem, men han gir dem bredde. Dette er en bra signering for Real Madrid, sier Berg.