KRISTOFF HÅPER Å HVILE SEG I FORM: Står over E3 Harelbeke for å slå til i Gent Wevelgem. (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
KRISTOFF HÅPER Å HVILE SEG I FORM: Står over E3 Harelbeke for å slå til i Gent Wevelgem. (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Kristoff (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Kristoff (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Kristoff spurtslo Cavendish i Danmark rundt

Alexander Kristoff tok en sterk seier på den første av to etapper lørdag.

Nordmennene fortsetter å imponere i sykkelrittet Danmark rundt. Fredag gikk Lars Petter Nordhaug til topps. Lørdag var det Alexander Kristoff som skulle vise frem muskler. Katjusja-rytteren spurtslo briten Andrew Fenn og nederlenderen Theo Bos. Heller ikke verdensmester Mark Cavendish kunne henge seg på nordmannen.

Katjusja-laget sørget for å gi Kristoff en bra plassering på oppløpet. Bronsevinneren fra OL satte nok pris på innsatsen til sine lagkamerater og spurtet inn til det som blir hans andre proffseier i karrieren, skriver procycling. Kristoff har allerede en andreplass fra torsdagens etappe.

– Det var morsomt. Jeg kunne ikke være dårligere enn Lars Petter Nordhaug, sier Kristoff til tv2.no.

– Det er mange bra ryttere her. Det er absolutt ikke et tulleløp, legger han til.

Les også: Nordhaug til topps i Danmark

Dagens seier sendte Kristoff til topps i sprintkonkurransen. Den har han planer om å vinne.

– I dag hadde jeg hele laget i ryggen. De ga meg et bra opptrekk. Jeg har planer om å vinne sprintkonkurransen, og det skal være fullt mulig, sier Kristoff.

På den 90 kilometer lange etappen som gikk i Odense ble Mark Cavendish nummer fire. Andrew Fenn tok plassen bak Kristoff, mens Theo Bos endte på en tredjeplass.

Syklistene skal senere på lørdagen ut i en 14,5 kilometer lang tempoetappe. Lars Petter Nordhaug leder fortsatt sammenlagt.