Alexander Tettey blir den tredje nordmannen i Premier League. Midtbanespilleren er klar for Norwich. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Tettey har skrevet under på en toårskontrakt med kanarifuglene, men han blir ikke spilleklar i tide til morgendagens kamp mot QPR.

Manager Chris Hughton er fornøyd med å ha sikret seg nordmannen.

– Han er en veldig god spiller med internasjonal erfaring, og han er i en god alder, sier Hughton.

LES: BBC-ekspert: – Mer i vente fra Hazard
LES: Her er de glemte stjernene i Championship

TV 2-kommentator og Norwich-supporter Kasper Wikestad synes det er spennende at Tettey blir Premier League-spiller.

– Kjempegøy med en ny nordmann i Premier League, men hvis det er ett sted Norwich kanskje ikke trenger spillere så er det vel sentralt på midten. Der har de mange spillere som forventer å spille mer enn det de gjør. Og de kan spille med maksimalt tre av gangen. Så sånn sett synes jeg det er rart at de henter en sentral midtbanespiller. Samtidig ser jeg at Tettey har en del ferdigheter som kanskje mangler. Tettey er ganske god med ball, han er brukbar box-to-box og han har en brukbar pasningsfot, sier Wikestad.

Han er usikker på om Tettey vil få spilletid.

– Det gjenstår å se om han er god nok for Premier League. Vi har sett nok av nordmenn som har gått til Premier League og endt opp med å sitte på benken og ikke få spilletid, med Bjørn Helge Riise som det beste eksempelet. Men hvis han gjør det bra og spiller seg til fast plass så betyr det at han forsterker laget. Ingenting ville vært bedre enn det, både for Norge og for Norwich. Så det blir kjempespennende, sier Wikestad.

Tettey er ikke den første nordmannen som prøver seg i Norwich-drakten.

– Det er jo en klubb med norske tradisjoner. Både Åge Hareide og Erik Fuglestad har spilt her. I tillegg har vi hatt to mann på prøvespill. Den siste bohemen i Vålerenga, Henning Bjarnøy, spilte to reservelagskamper og fikk kallenavnet «Proffen» av Klanen, men han fikk ikke arbeidstillatelse. Og Hugo Hansen var også på prøvespill i 1989 uten å få kamper for klubben, sier Wikestad.

Tv2.no har prøvd å komme i kontakt med Tetteys rådgiver Bjørn Tore Kvarme uten å lykkes.

Tettey gikk fra Rosenborg til Rennes i 2009 for 40 millioner kroner.