Bruyneel
Bruyneel

Bruyneel om Armstrong-saken: – Urettferdig prosess

Støtter den sjudobbelte Tour de France-vinneren.

Lance Armstrong tidligere sportsdirektør Johan Bruyneel er skuffet over at den sjudobbelte Tour de France-vinneren ikke har mot til å fortsette kampen mot dopinganklagene.

– Lance har aldri trukket seg ut av en kamp i hele sitt liv, så hans beslutning i dag understreker hvilken urettferdig prosess han har vært utsatt for, skriver Bruyneel på sin hjemmeside.

LES: Armstrong gir opp kampen mot dopinganklagene
LES: Paasche om Armstrong-saken: – Jeg hadde håpet på et skikkelig blodbad

Natt til fredag valgte Armstrong å gi opp kampen mot Det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

– Det kommer til et punkt der en må si at nok er nok. For meg, så er den tiden nå. Jeg har måttet takle anklager om at jeg jukset. Det har vært et slit for min familie og det arbeidet jeg gjør for vår organisasjon, sier Armstrong.

Les hele uttalelsen fra Lance Armstrong her.

Mellom 1999 og 2005, da Armstrong tok sju strake Tour de France-seire, var det Bruyneel som var hans manager i US Postal og Discovery Channel. Belgieren var også med på laget da Armstrong gjorde comeback i Astana i 2009, og ble siden med videre til Team RadioShack året etter, der han fortsatt er lagets manager.

LES: Steffen Kjærgaard tror fortsatt ikke Armstrong var dopet
LES: Dette er Tour de France-vinnerne som er tatt for doping

Bruyneel er selv i USADAs søkelys for oppbevaring og distribusjon av ulovlige substanser, og for å ha stått bak en omfattende konspirasjon for å dekke over misbruket. Nå ønsker Bruyneel at saken mot ham legges død.

– Jeg håper at det snart blir besluttet at saken som USADA har innledet mot meg aldri skulle kommet så langt som den har, sier Bruyneel.