masker skal vi danse promo
masker skal vi danse promo

Gepard skremte TV 2-ansatt på filmsett

Se den ferske promovideoen til «Skal vi danse».

Det ble ikke spart på kruttet da årets promovideo til «Skal vi danse» skulle spilles inn. Den ferske videoen presenterer høstens deltagere på spektakulært vis, med et stort maskeradeball på et ærverdig slott.

– Dette var en av flere ideer som dukket opp, og til slutt var det ideen om slottsball og maskerade som smeltet sammen, forklarer promosjef i TV 2, Lars Petter Aase.

leopard
leopard

– Produksjonsmessig er dette en video som er vanskelig å overgå. I tillegg var casten utrolig fine folk og det funket veldig bra. Folk var virkelig gira på å danse og være med i programmet, sier Aase og legger til.

– Det var masse folk i sving, både dag og natt for å få laget promoen. Scenene ble spilt inn på Nasjonalmuseet i Praha, som er en veldig eksklusiv location. Bygningen var under ombygging, og vi hadde aldri fått det til ellers, for da hadde det nok kostet et par hundre tusen å leie stedet for opptak.

Dyrepasser med kjøttstykke

Ikke nok med at danserne er omgitt av flotte omgivelser. Det er også en helt spesiell rekvisitt med i videoen.

– Jeg har aldri vært med og filme geparder før. Det er jo fantastiske dyr, men det er et mareritt å ha med dyr på filmsettet, sier Aase.

Det var ikke bare enkelt å ha med geparden på innspillingen

– Grunnen til at vi har med en gepard i videoen, er at vi ba om å få alt mulig av rekvisitter til «Norske Talenter». Det var ikke alt som ble brukt der, og geparden var til overs. Den ble et fint krydder til maskeradeballet.

– Det folk ikke vet, er at når du ser det intense blikket til geparden i videoen, så er det egentlig en dyrepasser som står med et kjøttstykke i hånda på andre siden av rommet. Derfor løper geparden mot kjøttstykket mens vi filmer. Vi diskuterte om man måtte fake scenen eller ikke, men det er helt realistisk.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Les også: Her er årets Skal vi danse-deltagere

leopard
leopard

Skremte kollega

Promosjefen forteller at det var mange som ikke var helt trygge på geparden under innspillingen.

– Geparden var med på innspillingen hele dagen. Det var ikke bare enkelt fordi den var veldig skeptisk til brå bevegelser. Da en kollega av meg skulle sette seg ned, klappe den og bli tatt bilde av, skjedde noe uventet. Geparden ble skremt da noe plutselig falt i gulvet, og den brølte mens kollegaen min stod rett ved siden av. Resultatet ble et knallbilde der geparden brøler mot ham. Han var skeptisk til geparder før bildet ble tatt, og etter dette ble han enda mer skeptisk og holdt seg helst på lang avstand fra det eksotiske dyret.

Les også: Disse kjolene kan bli dine

Selskapskjolene kan bli dine!

Kjolene kjendisdamene har på seg i «Skal vi danse»-videoen er designet av fem kjente norske designere.

Cecilie Melli, Kathrine Nørgård, Rikke Wiksén, Tina Steffenakk Hermansen (TSH) og Kjersti Kvamme for Ricco Vero, har alle donert bort en selskapskjole til TV2s nettauksjon. Delta i auksjonen ved å trykke på kjolen du ønsker å by på.