Arild Stokkan Grande, Knut Storberget, Svein Roald Hansen, Anette  Trettebergstuen (Foto: SCANPIX/TV 2)
Arild Stokkan Grande, Knut Storberget, Svein Roald Hansen, Anette Trettebergstuen (Foto: SCANPIX/TV 2)

Ap-topper kan bli vraket fra Stortinget

En rekke Ap-topper kan ryke ut av Stortinget etter at fagbevegelsen mobiliserer over hele landet for å vrake tilhengere av EUs vikardirektiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over hele landet leverer nå lokallagene inn forslag til kandidater på partiets stortingslister til valget neste høst, og i flere fylker arbeider Fellesforbundets lokalavdelinger for å kaste Ap-ere som har gått høyt ut og støttet det omstridte direktivet, skriver Klassekampen.

En av dem som risikerer å ryke ut av Stortinget på grunn av sin støtte til direktivet, er Hedmarks Anette Trettebergstuen. Også tidligere justisminister Knut Storberget, som har signalisert at han ønsker gjenvalg, risikrer å bli vraket.


LES OGSÅ: Senterpartiet tar dissens i regjeringen

Østfold er et annet fylke der kjente Ap-profiler ligger an til å bli hardt straffet for sin støtte til direktivet. Dagens listetopp, Svein Roald Hansen, har ikke støtte fra et eneste LO-lag i fylket.

– Vikarbyrådirektivet var en veldig stor sak for mange i Arbeiderpartiet. Det ser vi nå i nominasjonen, sier Tor Egil Brusevold, leder for Sarpsborg Arbeiderparti.

Også i nord-Trøndelag mobiliserer fagbevegelsen for andre kandidater enn Arild Stokkan Grande og Gerd Janne Kristoffersen, som begge har varslet at de ønsker gjenvalg.

LES OGSÅ: Martin Kolberg kan leve med splittelsen mellom Ap og LO

(TV 2/NTB)