Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over hele landet leverer nå lokallagene inn forslag til kandidater på partiets stortingslister til valget neste høst, og i flere fylker arbeider Fellesforbundets lokalavdelinger for å kaste Ap-ere som har gått høyt ut og støttet det omstridte direktivet, skriver Klassekampen.

En av dem som risikerer å ryke ut av Stortinget på grunn av sin støtte til direktivet, er Hedmarks Anette Trettebergstuen. Også tidligere justisminister Knut Storberget, som har signalisert at han ønsker gjenvalg, risikrer å bli vraket.


LES OGSÅ: Senterpartiet tar dissens i regjeringen

Østfold er et annet fylke der kjente Ap-profiler ligger an til å bli hardt straffet for sin støtte til direktivet. Dagens listetopp, Svein Roald Hansen, har ikke støtte fra et eneste LO-lag i fylket.

– Vikarbyrådirektivet var en veldig stor sak for mange i Arbeiderpartiet. Det ser vi nå i nominasjonen, sier Tor Egil Brusevold, leder for Sarpsborg Arbeiderparti.

Også i nord-Trøndelag mobiliserer fagbevegelsen for andre kandidater enn Arild Stokkan Grande og Gerd Janne Kristoffersen, som begge har varslet at de ønsker gjenvalg.

LES OGSÅ: Martin Kolberg kan leve med splittelsen mellom Ap og LO

(TV 2/NTB)