Kronprinsparet Haakon og Mette Marit tilbake på besøk i London med Marius i 2006. (Foto:  Axel, © TS)
Kronprinsparet Haakon og Mette Marit tilbake på besøk i London med Marius i 2006. (Foto: Axel, © TS)

– Vi reagerer sterkt på at dere eksponerer et av våre barn på denne måten

Kronprinsen og kronprinsessen reagerte på VG-artikkel og ga tilsvar.

I går skrev VG en artikkel som omhandlet kongefamiliens sikkerhet.

Dette var et tema som ble tatt opp etter at flere eksperter reagerte på kongefamiliens bruk av sosiale medier, grunnet et funn av en Instagram-konto i kronprinsessens sønns navn, Marius Borg Høiby.

På kontoen lå flere private bilder av kongefamilien.

Les også: Private bilder av kongefamilien florerte på nett

Svarte i åpent brev

– Dette er en sikkerhetsskandale, og jeg er overrasket over at noe slikt kan være åpent. Dette burde hoffet ved Skaugum og Den kongelige politieskorte ha oversikt over, sa Professor i ledelse på Handelshøyskolen BI, Petter Gottschalk til avisen.

Samme kveld sendte kronprinsparet personlig et brev til VG's sjefredaktør Torry Pedersen hvor de retter kritikk til artikkelen og mener at Instagram-kontoen til Marius neppe kan være et sikkerhetsproblem. Tvert imot skriver de at;

«Det er relativt kjent både hvor vi bor, hvor vi jobber, hvor barna går på skole og hvor vi har hytter. Kort sagt er det ofte kjent hvor vi kommer til å oppholde oss», skriver kronprinsparet i brevet.

Videre skriver de at de reagerer på måten Marius Borg Høiby blir eksponert på av avisen.

«Vi reagerer sterkt på at dere eksponerer et av våre barn på denne måten.»

Les også:Ti år med Mette-Marit: I dag har de vært gift i ti år

Står på sitt

VGs sjefredaktør svarer i dagens artikkel på kronprinsparets tilsvar og mener avisens fremstilling representerer en balansert avveining av hensynet til Marius og sikkerhetsaspektet rundt kronprinsfamilien.

– Jeg skjønner at de som foreldre er opptatt av medienes omtale av Marius, men saken var ikke vinklet på han. VG ga en balansert fremstilling av sikkerhetsavveiningen rundt Instagram-kontoen, med vurderinger fra flere sikkerhetseksperter, Vi brukte bare bilder fra slottsbalkongen og ingen bilder av Marius alene, sier han i avisen.

Hele brevet fra kronprinsparet kan leses på VG Debatt-

Les ogsåKronprinsesse Mette-Marit: – Jeg griner hver gang :

Flere misbruk

«God kveld Norge» har også tidligere kunnet avsløre at det eksisterte en falsk blogg i Marius sitt navn hvor slottet bekreftet at dette var en side som ikke hadde noe med kongefamilien å gjør.

Det har også vært flere Twitter-kontoer i bruk som har benyttet seg av navnet til Marius og kronprinsesse Mette-Marit.

På bloggen mariusborghoiby.blogg.no kommer jevnlige oppdateringer fra Marius Borg Høiby og kongefamiliens hverdag.

Bloggen fremstår som en fanside, og det informeres også om at personene bak bloggen også styrer 15-åringens fanside på Facebook.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland fortalte da til «God kveld Norge» ar det er uheldig dersom noen oppfatter dette som Marius sin egen bloggside.

– Jeg var ikke kjent med denne bloggen før «God kveld Norge» gjorde meg oppmerksom på den. Men jeg synes absolutt det er litt spesielt at det eksisterer en blogg i Marius Borg Høibys navn, som han selv ikke har noe med å gjøre. Det er klart det er uheldig hvis noen skulle tro at dette er en offisiell blogg med tilknytning til kronprinsessens sønn, forteller han.

– Slottet har tidligere fått stoppet misbruk av nettopp Marius' navn og bilde på nettet. Kanskje vil de også ta et slikt initiativ i denne saken, sier Totland videre.

Les mer: Marius Borg Høiby misbrukt på nett