UKJENT INNHOLD: I 1997 viste den daværende utviklingssjefen i Sel kommune, May  Britt Svastuen, den forseglede pakken som nå skal åpnes etter 100 år.
UKJENT INNHOLD: I 1997 viste den daværende utviklingssjefen i Sel kommune, May Britt Svastuen, den forseglede pakken som nå skal åpnes etter 100 år.

Mystisk hemmelighet skal avsløres etter 100 år

Endelig åpnes pakken som har forbauset hele bygda i 100 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen vet hva den mystiske pakken som har ligget uåpnet i i Otta i Sel kommune i 100 år, inneholder.

Det var den tidligere ordføreren i Sel, Johan Nygaard som skrev «Kan aabnes i 2012» på pakken fra 1912.

Pakken ga han til kommuneadministrasjonen, og kommunen har fulgt oppfordringen om å ikke åpne den.

Har ikke peiling

Pakken veier 3,1 kilo, er 40 centimeter bred, 28 centimeter dyp og 9 centimeter tykk der den ligger i en glassmonter i et av Gudbrandsdalmusea.

Fredag er dagen bygdas store hemmelighet skal avsløres, skriver VG.

– Vi har jo ikke peiling på hva som er inni den.

– Det blir utrolig spennende! Vi har fabulert veldig på hva den kan inneholde. Fra kommunalt hold kom det et ønske om at den inneholdt en bunke med oljeaksjer som kunne hjelpe kommunen, sier industriregistrator Kjell Voldheim ved Gudbrandsdalsmusea til avisen.

– Spennende

Pakken skal åpnes mens bygda feirer at det er 400 år siden «Slaget i Kringen». Da kjempet bønder i Gudbrandsdalen mot skotske soldater mens krigen mellom Sverige og Danmark-Norge sto på for fullt, og med de norske bøndene som seierherrer.

Lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen spekulerer i at pakken inneholder flettene til Pillarguri, som ifølge historien var en sentral person i slaget mot skottene. Oppgaven hennes var angivelig å gi signal til bondehæren når angrepet kunne starte ved å blåse i en lur fra et høydedrag.

– Jeg er ganske sikker på at innholdet vil være spennende for oss, sier dagens ordfører Dag-Erik Pryhn. (NTB/TV 2)