Zymer Bytyqi kan bli å finne i Sandnes Ulfs startoppstilling i kveldens lokaloppgjør mot Viking (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Zymer Bytyqi kan bli å finne i Sandnes Ulfs startoppstilling i kveldens lokaloppgjør mot Viking (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Sandnes Ulfs stortalent klar for Red Bull Salzburg

Zymer Bytyqi har skrevet under på en treårskontrakt.

Zymer Bytyqi (15) kom onsdag hjem etter en ukes opphold i Salzburg. Der var han og familien og så på forholdene i Red Bull Salzburg.

I løpet av oppholdet skrev Bytyqi under på en treårskontrakt med den østerrikske klubben. Bytyqi blir Salzburg-spiller fra 1. januar 2013.

– Jeg føler dette er et riktig steg for meg. Ikke for stort, ikke for lite, sier Bytyqi til tv2.no.

– Hva avgjorde?

– Inntrykket jeg har fått av byen og klubben er veldig bra, de viser at de vil satse på meg og legger til rette for at familien og jeg flytter nedover. I tillegg hjelper det at Håvard og Valon er der nede. De har jeg blitt kjent med etter hvert.

– I tillegg går jeg Rett inn i førstelagstroppen, det er et pluss, fortsetter stortalentet.

Skal bo med familien
Bytyqi og familien var i Salzburg fra torsdag til tirsdag og så blant annet Håvard Nielsens imponerende hattrick i 4-4-oppgjøret mot FC Admira Wacker.

– Blir det kollektivlivet med de andre to gutta nå?

– Hehe, nei, jeg skal nok bo med familien.

Les også: Håvard Nielsen etter hat trick for Red Bull Salzburg: – Dette var gøy

Bytyqi har to mindre søsken. Hele familien, med opphav i Kosovo, flytter nedover fra 1. januar neste år.

– Jeg valgte å bli ut året i Sandnes fordi jeg føler at jeg har mye å lære her enda, og har lyst til å spille mer i Tippeligaen, sier Bytyqi.

Etter to uker på reisefot med U16-landslaget og befaringen i Østerrike har teknikeren vært lenge borte fra Ulf-treningen.

– Derfor er jeg usikker på om jeg er med i troppen mot Sogndal søndag, forteller han.

Tjener gode penger
At midtbanespilleren går rett inn i a-lagstroppen til Red Bull viser at klubben mener alvor ved å hente 15-åringen. Det gjenspeiler også størrelsen på kontrakten.

– Det er en veldig stor og god kontrakt for meg, både i grunnlønn og med bonuser. Der har Jim (Solbakken) gjort en god jobb. Men jeg kan ikke kommentere summer, sier Bytyqi.

Bytyqi trener i ettermiddag med Ulf på Sandnes stadion.

15-åringen ble tidenes yngste spiller i Tippeligaen da han debuterte for Sandnes Ulf mot Haugesund 28. mai i år.

Etter det TV 2 Sporten erfarer får Sandnes Ulf fem millioner kroner for Bytyqi.