sol (Foto: Scanpix/privat)
sol (Foto: Scanpix/privat)

– Kan ikke huske sist Wolves-fansen var så positive

BBC-kommentator Jacqui Oatley mener tirsdagens seier var helt avgjørende både for Ståle Solbakken og stemningen blant klubbens supportere.

Seieren over Barnsley tirsdag var Wolverhamptons første ligatriumf på eget gress siden 4. desember 2011.

Det ble solid feiret av supportene som ifølge engelsk presse skapte stemning man ikke har opplevd på Molineux Ground på lang, lang tid.

– Jeg kan ikke huske sist Wolves-fansen var så positive. Atmosfæren var fantastisk og alle var glade. Det kokte på tribunen! Akkurat i går var tapet mot Leeds glemt, sier Jacqui Oatley som følger Wolves tett for BBC, til tv2.no.

Hun peker på at spillerne nå for en gangs skyld kan ta med seg selvtillit inn mot lørdagens kamp mot Derby etter det som var den første ligaseieren siden i begynnelsen av februar.

Burde vinne
– Wolves spilte en veldig, veldig god kamp. Det var ekstremt viktig å få den seieren nå, jeg vil nesten si helt avgjørende for Solbakken i en hjemmekamp mot et lag de skal slå etter å ha tapt åpningskampen, sier Oatley.

Artikkelen fortsetter under bildet!

wolves
wolves

Lokalavisen Express & Star er også fornøyde dagen derpå. «Wolves gjenvant fansens stolthet» melder avisens reporter på Molineux.

– Solbakken var ikke kjent her da han kom. Mange så helst at det ble en brite som ny sjef og hevet øyenbrynene. Det var derfor viktig for manageren både å få tre poeng, men også vise frem at laget kan spille underholdende fotball og at nykommerne han har hentet inn er gode. Og det var de.

Det må de også være. I Wolverhampton er forventningene store.

– Wolves har vært tre år i Premier League. Fansen er vant til at de store stjernene kommer til Molineux, og det er forventet at Solbakken lykkes å ta laget opp igjen allerede på første forsøk, sa BBC Birmingham-journalist og Wolves-supporter John Bray på TV 2 Sport onsdag.

Les også: Solbakken vil hente Bolaños til Wolves

Det ble onsdag kjent at West Ham skal være villige til å bla opp 10 millioner pund for å sikre seg vingen Matt Jarvis. For ytterligere fem millioner pund kan Steven Fletcher ende i Sunderland.

– Det er ikke krise om de drar. Ingen ventet at de skulle bli med ned, og selges de, finnes det penger til å hente gode forsterkninger. Wolves har heller ingen gjeld å tenke på. Man skal heller ikke glemme at troppen er bred. På topp har Solbakken for eksempel Ebanks-Blake, Doyle og Sigurdarson, påpeker Oatley.

Forventer kjøp og salg
Men uansett, misfornøyde spillere som ønsker seg vekk, er blitt Solbakkens hverdag. Han uttalte senest onsdag at han gjerne skulle sett at overgangsvinduet stengte allerede i dag.

– Det blir ti veldig tøffe og hektiske dager på overgangsmarkedet. Vi må sy sammen en tropp som skal holde alle de 46 kampene i serien, sier Solbakken, som skal slanke den 40 mann store troppen, til BBC.

– Hvis vi mister Fletcher og Jarvis, har vi en jobb å gjøre. Det går ikke an å erstatte dem på dette nivået. Ideelt sett skulle også Michael Kightly (solgt til Stoke) vært her. Det kan ta tid å bygge opp laget. Jeg er sikker på at spillere selges og kjøpes innen Derby-kampen (lørdag), sier Solbakken til avisen Express & Star.