Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya (Foto: Thomas Reisæter)
Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya (Foto: Thomas Reisæter)

– Vebjørn Sand ante ikke at «Skal vi danse» har dommere

Proffdanser Nadya Khamitskaya må lære Vebjørn både dans og programreglene.

Med bare to og en halv uke til startskuddet av den 8. sesongen av «Skal vi danse», er proffdanserne Nadya Khamitskaya og Maria Sandik godt i gang med hardtreningen.

Les også: Disse «Skal vi danse»-kjolene kan bli dine

Forberedelsene har startet

Gjennom høstens program skal Maria svinge seg på parketten med Plumbo-vokalist Lars Erik Blokhus, mens Nadya skal danse med kunstneren Vebjørn Sand. Til nå har de hatt fire treninger sammen, og begge synes det lover godt.

– Jeg har kjempetro på Lars Erik. Han er veldig lærevillig, og siden han er musiker har han god takt og rytme, sier Maria til «Ettermiddagen» på TV 2.

Nadya derimot, forteller at det er en litt større utfordring med Vebjørn Sand, som begynner med helt blanke ark.

– Den største utfordringen til Vebjørn er at han aldri har danset før eller sett på «Skal vi danse». Han visste ikke engang at de skal bedømmes for dansen, og at det skal være dommere til stede under sendingene, legger Nadya til.

Les også: Danse-Eldar: – Det blir veldig lett å konkurrere mot de andre

Første TV-sending setter standarden

De to proffdanserne er begge enige om at det er viktig å få en god start på treningen. Maria forteller at hun allerede etter første sending får en pekepinn på hvem som blir de største konkurrentene.

– Jeg får et inntrykk av hvem som kan gå langt i konkurransen og ikke, og man får et inntrykk av arbeidsmoralen til de forskjellige kjendisene. Jeg ser hvem som er med for bare å ha det gøy og slanke seg, og de som er med for å vinne, sier Maria.

Les også:– Det er slik livet til en småbarnsmor bør være

– Det er nå jeg kan si hva lykke er

For både Nadia og Maria blir dette den første «Skal vi danse»-sesongen som mødre. Nadya fikk lille Léon Mathias i mars, og har siden da jobbet knallhardt for å komme tilbake i form. Hun legger ikke skjul på at hun stortrives i morsrollen.

– Det er nå jeg kan si hva lykke er. Det er helt fantastisk å være mamma, sier danseproffen og legger til:

– Det har ikke vært noe problem å kombinere morsrollen med hardtreningen. Jeg ammer bare i pausene, men det blir spennende å se om det fungerer like bra under livesendingene.

Slapper av på trening

For Maria sin del, er det å ha barn ikke bare en dans på roser, og hun innrømmer at det tar på kreftene.

– Jeg blir nesten mer sliten av en dag hjemme med Nilia, enn en dag med tøff dansetrening. Jeg synes en hard dansetrening er ganske fint, jeg. Da får jeg slappet av, ler hun.

Få full oversikt over alle deltakerne her.

Se hele intervjuet med Nadya og Maria her:

637682

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside.

Følg «Skal vi danse» på Facebook