United
United

Ekspertenes United-dom: – Savner en sentral midtbanespiller

Petter Myhre, Øyvind Alsaker og Claus Lundekvam mener Sir Alex Ferguson bør hente venstreback og sentral midtbanespiller.

Med Robin van Persie i troppen var det knyttet store forventninger til Manchester United før mandagens kamp mot Everton. Debuten ble alt annet enn minneverdig for nederlenderen. Et hardt kjempende Everton-lag avslørte mangler ved Manchester United-laget som bør gi Sir Alex Ferguson hodebry. Skottens nese ble bare rødere og rødere da han skjønte hvor det bar.

TV 2 Sportens fotballeksperter mener rødtrøyene har vesentlige svakheter i enkeltposisjoner sammenlignet med de beste lagene i Europa. Det er spesielt på venstreback og på den sentrale midtbanen at Manchester United har et stort forbedringspotensiale, mener Petter Myhre, Øyvind Alsaker og Claus Lundekvam.

– Det er ikke i hjemmekampene mot middels lag at dette blir noe problem. Utfordringen kommer når de skal ut i Europa og kjempe om titler der. Det gjelder også når de skal møte de andre topplagene i Premier League på bortebane. Da mener jeg at man trenger spillere i stallen som for eksempel har bedre defensive kvaliteter enn Evra. Jeg synes Evra var svak defensivt forrige sesong. Han er ikke på det nivået han var tidligere. Jeg ville hentet en stødigere venstreback enn det Evra er, sier Myhre.

LES: Everton-helten droppet bussen - løp til skolen
LES: Ferguson: – Publikum påvirket dommeren

– De har også en utfordring sentralt på midtbanen. Jeg tror ikke at man skal forvente at Scholes leverer uke ut og uke inn. Jeg ville hentet inn en sentral midtbanespiller. Da må man enten hente inn en defensiv midtbanespiller som er bedre enn Carrick, eller finne en offensiv midtbanespiller som er bedre enn Anderson og Cleverly. I de to posisjonene føler jeg det er enklest å hente inn spillere som er bedre enn dem de har fra før, sier Myhre.

Neville og Gibson vant midtbanekrigen
Alsaker er enig med Myhre.

– De har savnet noe på sentral midtbane i mange år. Det viser comebacket til Scholes. Van Persie er en fantastisk spiller, men de er allerede gode fremover. Effekten av en midtbanespiller i verdensklasse hadde vært større for laget. Problemer er å finne den rette. Det er ikke enkelt i Manchester United, sier Alsaker.

Scholes
Scholes

Paul Scholes og Tom Cleverly klarte aldri å sette sitt preg på Everton-kampen. Alsaker mener det forteller mye at Phil Neville og Darron Gibson kom best ut av midtbaneduellen.

– Scholes er 37, og Cleverly er veldig fersk på dette nivået. Man kan ikke vente at han skal dominere. Darron Gibson og Phil Neville kom kanskje kom litt i skyggen av Fellaini og midtstopperne i går, men jeg synes de spilte en fantastisk kamp. Det er to United-rejects på mange måter. Det forteller meg at det ikke kom nok fra Scholes og Cleverly i går. Hadde United fått inn en verdensklassespiller ved siden av enten Carrick, Scholes eller Cleverly, så hadde United vært styrket. Carrick er bra, Scholes er bra, Cleverly er bra og Anderson er bra, men to av dem på samme lag er ikke toppklasse i mine øyne, sier Alsaker.

LES: Ferguson: – Alt de gjorde var å sende ballen til en høy, spinkel gutt
LES: Her er Rooneys ti år i Premier League

Problemer på backene
Også bakover på banen ser han svakhetstegn.

– Rafael er uferdig defensivt. Valencia synes jeg er bedre som kant. Evra hadde en ordinær sesong. Det er mulig han har gjort sitt. Akilleshælen til United er på sidebackene og på midtbanen, slår Alsaker fast.

Store skadeproblemer bakover på banen gjorde at Michael Carrick måtte vikariere som midtstopper. Det slo ikke spesielt heldig ut.

– Den bakre fireren hang ikke sammen. Nå må de bruke tid på å sette en firer, analyserer Lundekvam.

LES: Fabelaktige Fellaini på rundens lag
LES: Sjekk tirsdagens fotballrykter: – Liverpool og Sunderland kniver om denne driblefanten

– Angrep i Europa-toppen
På Goodison Park valgte Sir Alex Ferguson å starte med Wayne Rooney, Shinji Kagawa og Danny Welbeck fremme. Alsaker forventer at van Persie er i startelleveren mot Fulham neste helg.

– Mot Everton var det plass til Rooney, Welbeck og Kagawa. Van Persie skal vel inn til Fulham-kampen. Hvem skal ut da, undrer kommentatoren, og fortsetter:

– Det blir spennende å se hvordan han får rullert og komponert de offensive spillerne sine. Der har han egentlig veldig mye å velge mellom. Kagawa kan kanskje dyttes ut på en kant i en lignende roille som Silva har i City eller Mata har i Chelsea.

Alle ekspertene er skjønt enig om én ting: Fremover på banen har United et luksusproblem.

– Angrepet er helt i Europa-toppen hva gjelder kvalitet og variasjon i egenskaper. Der har de et arsenal uten like, sier Alsaker.