Den unge AUF-eren ble dømt til 180 timers samfunnsstraff som skal gjennomføres i løpet av seks måneder. I tillegg skal han betale 10.000 kroner i oppreisning til den ene av de to som han utsatte for vold. Han slipper saksomkostninger.

Mildere enn krav fra aktor

Dommen, som ble avsagt 16. august, er langt mildere enn påstanden fra påtalemyndigheten, som ville ha seks måneders ubetinget fengsel, 15.000 i erstatning og saksomkostninger dekket.

TV 2 har vært i kontakt med Adrian Pracon og hans advokat Bjørn Nærum. De vil ikke kommentere dommen før tirsdag morgen, men Oslo tingrett bekrefter overfor TV 2 at dommen er forkynt og oversendt advokaten.

Erkjente straffskyld

Pracon var tiltalt for to tilfeller av vold i november 2011. Han erkjente straffskyld for å slå en mann i ansiktet slik at han falt over ende. Deretter sparket Pracon mannen i ansiktet mens han lå nede på bakken.

Da en kvinne som var gjest på samme utested grep inn for å stoppe volden slo han også henne i ansiktet slik at hun falt bakover. Hun måtte sy seks sting i ansiktet på grunn av skadene etter slaget.

La vekt på 22. juli

Retten la vekt på at Adrian Pracon sliter med posttraumatisk stressyndrom etter opplevelsene på Utøya 22. juli 2011. Han ble skutt to ganger, og har hatt psykiske problemer i ettertid.

BAKGRUNN: Truffet av den siste kula: Her ser Adrian seg selv bli skutt

«Retten mener at de særegne forholdene i saken bør få betydning for straffutmålingen og at det bør utmåles samfunnsstraff i dette tilfellet», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Samme dag som volden fant sted var Pracon i fengslingsmøte der drapsmann Anders Behring Breivik ble fremstilt for forlenget varetekt. Han har forklart at gjensynet med terroristen var en påkjenning, og retten ser ikke bort fra at dette gikk ut over den unge mannens impulskontroll.

Tingretten tok hensyn til dette og lot det komme til syne i dommen. Mandag kveld påpekte Pracon at han erkjenner skyld og at han vil ta straffen.

– Det jeg gjorde var galt og kan ikke bortforklares, men jeg håper vi alle tar til oss viktigheten av god hjelp etter ulykker og traumer, skriver Pracon på sin Facebook-side.