Mudassar Kapur (Foto: Kjetil Løset/TV 2)
Mudassar Kapur (Foto: Kjetil Løset/TV 2)

Mudassar (35) sikter mot Stortinget

– Jeg er først og fremst en Oslo-gutt, som er født og oppvokst her, sier Mudassar Kapur (35).

De siste seks årene har han jobbet som markedssjef i Høyre med ansvar for partiets valgkamp, opplæring, organisasjonsutvikling og pengeinnsamling. Ved kommunevalget ble han valgt inn i bystyret i Oslo. Nå ønsker Mudassar Kapur (35) å ta steget inn på Stortinget.

– Som ansatt i Høyre har jeg fått jobbe på både nasjonalt og lokalt nivå. Jeg kjenner godt til de politiske utfordringene og mulighetene rundt i landet, spesielt i Osloregionen. Man kan si at jeg har jobbet med å selge politikk i seks år, mens jeg nå ønsker å ta steget over til å utøve politikk, sier Kapur til tv2.no.

LES OGSÅ: Han skal sørge for at Høyre får nok penger

Spent på nominasjonen

Siden Afshan Rafiq ikke ble gjenvalgt i 2005 har ikke Høyre hatt noen representanter med minoritetsbakgrunn på Stortinget. Foruten Hadia Tajik (Ap) og Akhtar Chaudhry (SV) er det få toppolitikere med minoritetsbakgrunn. Nå vil Mudassar Kapur kjempe for å få en plass blant de 169 på Stortinget.

– Det å være fra en minoritetsfamilie er en tilleggsdimensjon, på samme måte som å komme fra næringslivet, som jeg også gjør, sier Kapur.

Høyre-veteranen Per-Kristian Foss har takket nei til gjenvalg fra Oslo, og meningsmålingene tyder på at Høyre ligger an til å få flere enn de fire representantene de i dag har fra hovedstaden.

– Nå skal det først være en spennende og god nominasjonsprosess. Oslo Høyre har en meget grundig og demokratisk prosess der første skritt er en uravstemning blant medlemmene. Jeg skal uansett yte mitt aller beste, både under nominasjonsprosessen og i valgkampen som følger, sier Kapur.

LES OGSÅ: Dagrun Eriksen: – Jeg er ikke ferdig med politikk

– Integreringen må bli bedre
Mudassar Kapur (Foto: Kjetil Løset/TV 2)

Kapur vokste opp i Oslo på en tid der det var langt færre innvandrerfamilier enn i dag. En av hans hjertesaker er integrering.

– Faren min drømte om å få jobb, for meg har det handlet om å få en karriere, det sier litt om hvordan ting har forandret seg, sier Kapur.

Han advarer mot å tro at integreringspolitikk bare handler om hvor mange moskeer vi har i Norge, eller om folk skal få bruke hijab.

– Det handler om de helt grunnleggende tingene i folks liv, som å gå på skole og få seg en utdanning. Noe av det skumleste som skjer er om unge menn med innvandrerbakgrunn går i den såkalte velferdsfellen der det å havne på trygd blir lettere enn det bør være, sier Kapur.

LES OGSÅ: – Tette vennskapsbånd kan være et demokratisk problem

– Oslo skal være forbilde

Kapur, som sitter i finanskomiteen i Oslo, mener resten av landet har mye å lære av hovedstaden.

– Jeg ønsker å fokusere på nye ideer og bedre løsninger på områder som nå har stagnert fullstendig under den rødgrønne regjeringen. Jeg ønsker flere ja-kommuner og mener Oslo skal være et forbilde for alle andre byer, sier Kapur.

LES OGSÅ: Stoltenberg: – Ble svett av å se en brøk