Da anonyme jaktmotstandere skulle velge seg en jeger å henge ut falt ikke valget på profilerte politikere som Lars Sponheim eller Jens Stoltenberg.

Valget falt istedet på lokalpolitiker Ola Kristian Johansen fra Snåsa i Nord-Trøndelag liker å gå på jakt, noe han mer enn gjerne deler på sin blogg.

Kjenner ikke personene som står bak

I forrige uke ble Johansen ufrivillig hovedperson i jaktmotstandernes blogg, der han blir presentert i lite rosende ordelag, sammen med jaktbilder tatt fra hans eget nettsted.

– En eller annen har laget en egen blogg der han henger meg ut som morder. Han skriver blant annet «Take a look of Ola Kristian Johansen from Norway. A Little Bastard who enjoy kill defendeless animals only for sport», skriver Johansen på sin Facebook-side.

Les også: Flere varsler om nettmobbing

Overfor tv2.no sier han at han ikke kjenner til hvem som står bak den nyopprettede nettsiden. Kommentarene er skrevet på dårlig engelsk og bærer ikke preg av å være formulert av personer som ikke har engelsk som morsmål.

Take a look of Ola Kristian Johansen from Norway. A Little Bastard who enjoy kill defendeless animals only for sport

– Jeg kjenner ikke folkene bak. Jeg har tidligere reagert på intenettmobbing der internett blir brukt som gapestokk. Denne gangen var det visst min tur, sier Johansen til tv2.no.

Kjenner du denne saken? Tips oss på TLF/SMS/MMS: 02255

– Børe reageres mot slikt

Bloggen er svært anonym, uten muligheter til å ta kontakt med personene som publiserer den. Johansen har tatt kontakt med bloggtjenesten Blogger.

– Jeg har rapportert saken til Google og Blogger, men jeg er usikker hvor formålstjenlig det er å bruke politiressurser på dette. Jeg burde kanskje anmelde, for jeg synes det bør reageres mot slikt, sier Johansen.

Et bilde av SV-politikeren er også postet på Facebook-sides «Against Hunting», hvor han også blir hetset for sine jaktbilder på egen blogg.

Aggresjoner og dårlig engelsk

På bloggen har de ukjente bakmennene snappet bilder fra Johansens egen blogg, og postet dem sammen med lite smigrende kommentarer. Nettsidens hovedvignett er «Ola Kristian Johansen Fucking Murderer» - en ordlyd og gramatikk som er betegnende for innholdet i resten av bloggpostene:

«Are you fell so excited for kill defenseless animals, Little Bastard?»

Innehaveren av bloggen kaller seg «Anti Hunter», men har ikke lagt opp til noen muligheter til å ta kontakt. Det har derfor ikke lykkes tv2.no å komme i kontakt med personene bak bloggen.

Les også: Fikk bot for sexliste på nettet