¿  (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
¿ (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)

Høgmo slutter etter sesongen

– Vi får ingen ny Per-Mathias Høgmo, det er helt klart, sier TILs styreleder Bjørn Nilsen.

Per-Mathias Høgmo slutter som trener i TIL etter 2012-sesongen. Det varslet Høgmo og klubben på en pressekonferanse på Alfheim klokken 13.00 mandag.

– Fire år som hovedtrener i en Tippeligaklubb er en lang tidsperiode. Jeg har gjort en totalvurdering som tilsier at fire år er nok. Jeg har hatt fire fantastiske år. Men nå har jeg funnet ut at det er nok. Jeg føler vi har fått utrette mye med TIL disse årene, sier Høgmo selv i en pressemelding publisert på til.no.

– Han har bidratt mye på veldig mange områder i TIL. Det har vært en flott reise. Vi får ingen ny Per-Mathias, det er helt klart. Nå skal vi lete etter en som kan videreføre hans arbeid, sier styreleder Bjørn Nilsen til tv2.no.

Høgmos nåværende kontrakt løper ut ved sesongslutt. Nilsen sier han håper treneren får oppleve suksess både i Tippeligaen, cupen og Europa League, der TIL møter Partizan Beograd torsdag, før han gir seg.

– Vi er helt sikre på at han til yte maks ut sesongen, sier styreleder Nilsen, som sammen med resten av klubbledelsen hadde kjent til Høgmos avgjørelse i noen dager.

– TIL ønsket gjerne at Per-Mathias skulle fortsette, men alle er klar over at det kommer en dag der folk slutter. Hva som er det rette tidspunktet for noe slikt er vanskelig å si, men vi er ikke bekymret, sier Nilsen.

Per-Mathias Høgmo (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Per-Mathias Høgmo (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Skal man tro Høgmo selv, har han ingen planer om å trene en annen klubb i norsk toppfotball med det første.

– Jeg vil fortsette, og intensivere, mitt doktorstipendiat ved Universitetet i Tromsø, sier Høgmo.

TIL skriver på sin hjemmeside at de har satt sammen et arbeidsutvalg som skal innstille ny hovedtrener til styrene i TIL og klubbens AS. Administrerende direktør Stig-Ove Sandnes skal koordinere arbeidet sammen med Gunnar Wilhelmsen, Lars Espejord og Truls Jenssen.