FIKK BØTER: Vel 80 personer er bøtelagt for ulovlig tilgang til betal-tv.
FIKK BØTER: Vel 80 personer er bøtelagt for ulovlig tilgang til betal-tv.

80 bøtelagt for ulovlig tv-titting

Skaffet seg ulovlig tilgang til Canal Digital og Viasat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vel 80 personer landet rundt er ilagt forelegg for å ha kjøpt ulovlig tilgang til betal-tv fra to forretningsdrivende på Finnsnes i Troms. De fleste foreleggene er allerede vedtatt, opplyser Arnold Nilsen ved Lensvik lensmannskontor.

Det var i november 2010 at to menn i 40-årene ble pågrepet og siktet for ulovlig formidling av fjernsynssendinger.

Politiets etterforskning avdekket at nettverket var i drift fra sommeren 2006 til oktober 2010, og ved gjennomgang av beslag hos de to forretningsdrivende identifiserte politiet vel 80 personer som var aktive i nettverket.

– De vel 80 personene som er ilagt forelegg, på 12.000 kroner hver, har kjøpt dekoder, mottatt krypterte tv-signaler og hentet inn krypteringskoder fra datatjenere til de to forretningsdrivende. På denne måten har de skaffet seg ulovlig tilgang til Canal Digital og Viasats tv-sendinger, heter det i en pressemelding fra lensmannen.

Saken har vært etterforsket av Lenvik lensmannskontor etter at den ble anmeldt av TV-bransjens antipiratorganisasjon Stop Norge. De fleste foreleggene er allerede vedtatt, mens de to mennene som skal ha stått for formidlingen, må møte i Senja tingrett i september, skriver NTB.