En ung jente ble såret da rakettene landet i et boligområde i grensebyen Al Turra. Fire andre ble fraktet til sykehus med sjokkskader.

Stadige grensetreffninger

Det er ikke klart om rakettene var rettet mot medlemmer av Den frie syriske armé (FSA) eller mot en bilkolonne som visestatsminister Farouk al-Sharaa kan ha befunnet seg i.

Al Turra befinner seg 2 kilometer fra den syriske byen Deraa og er et velkjent stoppested på ruta for tusener av mennesker som har flyktet fra Syria. På syrisk side av grensa er det stadige trefninger mellom regjeringsstyrkene og opprørerne.

LES OGSÅ: – Britiske agenter bistår syriske opprørere

Noen opposisjonsaktivister hevder at visestatsminister al-Sharaa har hoppet av og befinner seg strandet i grenseområdet.

GRENSEBY: Byen Deraa er et velkjent stoppested på ruta for tusener av mennesker som har flyktet fra Syria. På syrisk side av grensa er det stadige trefninger mellom regjeringsstyrkene og opprørerne. (Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout )

Den syriske opposisjonen på sin side er i konflikt med FNs nye utsending til landet.

Opposisjonen som er organisert i Det syriske nasjonalrådet (SNC) kritiserer den nye FN-utsendingen Lakhdar Brahimi for ikke å ville si om Syrias president Bashar al-Assad bør gå av.

LES OGSÅ: FN: 170.000 syrere har flyktet fra hjemlandet

SNC krever at Brahimi ber det syriske folk om unnskyldning for å ha sagt at det er for tidlig å uttale seg om Assads framtid.

– Ikke satt meg grundig inn

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters sa Brahimi, som ble utnevnt fredag, at han ennå ikke har satt seg grundig nok inn i situasjonen til å kunne si om Assad bør gå av, slik hans forgjenger Kofi Annan gjorde.

LES OGSÅ: OIC vil ikke ha militærintervensjon i Syria

I et nytt intervju senere med Al Jazeera avviste han at han hadde sagt at det var for tidlig for Assad å gå av. Det eneste han hadde sagt, var at det var for tidlig for ham å si noe om saken.

KRIGER: En opprører i byen Aleppo. (Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC)

I et intervju med TV-kanalen France 24 søndag sa han at det ikke lenger er et spørsmål om å hindre borgerkrig i Syria, fordi det allerede er borgerkrig, og det som gjelder nå, er å stanse borgerkrigen.

LES OGSÅ: Syrisk opprørere anklages for drap

Han understreket at vidtrekkende endringer er uunngåelig i Syria, men heller ikke til France 24 ville han si om Assad burde gå av.

(©NTB)