Skuespiller Jørgen Foss har blitt kjent for sine roller i filmen «Pitbull-Terje» og seriene «Skolen» og «Lilyhammer».

I dagens utgave av VG forteller 23-åringen om sin vanskelige kamp mot vekten og frykten for å ikke overleve i operasjonskøen mot slankeoperasjonen.

Han har derfor nå bestemt seg for selv å finansiere det risikofylte inngrepet.

Les også– I Norge stiller du med et handikap om du går i kategorien «trent og pen»:

Betaler selv

Han forteller til avisen at veien hit har vært lang og vanskelig.

– Å gå til fastlegen og si «Hei, jeg heter Jørgen. Jeg klarer ikke å ta vare på meg selv og trenger hjelp». Det var ekstremt vanskelig. Jeg tror ikke folk skjønner akkurat hvor vanskelig det er. Mange tror det bare er å gå litt mer og spise litt mindre, og så blir du tynn som en strek, men det er mer komplisert enn det, forteller Foss til VG.

Les også: – Foreldre må ta ansvar for at vi skal slippe å få overvektige barn

– Spark i ansiktet

Da han gikk til legen for første gang med problemet fikk han svar om at han trolig måtte vente imellom tre til fem år.

Dette mener Jørgen er uverdig.

– Å få beskjed om at ventilen på en livsviktig operasjon er på tre til fem år ... Ja, det var både grov og uverdig. Dette er mennesker som allerede ligger nede som nå blir sparket i ansiktet. En føler seg totalt uviktig. Dette er ikke Botox eller fettsuging, men en livsviktig operasjon for mennesker som vil ha muligheten til å overleve, sier skuespillertalentet til avisen.

Nå har Jørgen valgt å finansiere operasjonen selv, etter at han følte han ikke lenger hadde noe annet valg om ha skulle overleve.

Les også: Kari Jaquesson: – Det går alltid an å gjøre noe med overvektighet

Ut i debatt

Jørgen er ikke bare skuespiller men også en meget engasjert Leder i landsforeningen for overvektige.

Tidligere kunne «God kveld Norge» fortelle om den tidligere Frp-politikeren og sykepleier Kjetil R. Johansen som skapte debatt etter hans kraftige utsagn om at overvektige menn er «det jævligste som finnes».

Jørgen var da raskt ute og fortalte sin mening om Johansens utspill.

– Det er svært skuffende at en som har arbeidet som politiker, som skal være befolkningens ombud, kan komme med slike stigmatiserende og diskriminerende uttalelser. Dette bare viser Johansens totale manglende kompetanse og forståelse for overvektige i Norge, skrev Foss til «God Kveld Norge».

Videre påpekte Foss at Johansen bør utestenges fra diskusjonen og all offentlig debatt generelt.

– Jeg er helt målløs og skremt etter å ha lest bloggen hans. Vi må og skal ha en stor og åpen debatt rundt overvektsutfordringene i samfunnet. Personer som harselerer med andre på en slik måte bør utestenges fra den offentlige debatten, skriver forbundslederen.

LES HELE SAKEN HER: Frp-politiker hevder leger er enige i fedmeutspill