Politiet avhører fortsatt mannen som ble arrestert 10. august, da politiet under en razzia hjemme hos mannen fant et automatvåpen, store mengder ammunisjon, en politiunfiorm, flere finlandshetter, en hjemmelaget bombe og andre sprengstoffer, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tsjekkiske medier omtaler mannen som en Breivik-kopi.

Les også: Breivik-sympatisør arrestert i Tsjekkia

– Han er siktet for å ha satt offentlig sikkerhet i fare og for ulovlig våpenbesittelse, sier en talskvinne for politiet i byen Ostrava.

FANT VÅPEN OG UNIFORM: Tsjekkisk politi sikter den 29 år gamle mannen etter urovekkende funn i hans leilighet. (Foto: AP)

Navnet hans er foreløpig ikke offentliggjort.

Politisjefen i Ostrava, Radovan Vojta, sier den siktede har stor sympati med Breivik.

Det er fortsatt uklart hvilket mål mannen hadde planlagt å ramme. Ifølge naboer er han ingen politisk ekstremist men en mann i psykisk ubalanse.

Breivik-kopi (Foto: CZCT)

Brukte Breiviks navn

Den 29 år gamle mannen ble arrestert i den østlige byen Ostrava for en uke siden.

Politiet ble oppmerksom på mannen fordi han brukte navnet Breivik i e-poster, melder tsjekkisk politi.

– Vi etterforsker om det finnes noe som knytter ham til Anders Behring Breivik, men foreløpig ser det ut til at han sympatiserte med den norske terroristen, sier Tomas Tuhy fra det tsjekkiske politiet til TV-stasjonen CZCT.

Ved hjelp fra beredskapstroppen URNA fra Praha gikk politiet til aksjon mot leiligheten hans 10. august, men har først nå offentliggjort detaljer om funnene.