FEIRET MAMMA: Mette Marit hadde invitert familie og venner til godstjeneste. Dette bildet er tatt ved en annen anledning.
FEIRET MAMMA: Mette Marit hadde invitert familie og venner til godstjeneste. Dette bildet er tatt ved en annen anledning.

Mette-Marit feiret bursdagen med kjendisvenner og familie

Gudstjeneste i slottskapellet.

I dag fyller kronprinsesse Mette-Marit 39 år. Dagen blir i følge slottet feiret privat. Feiringen startet trolig allerede tidlig i morges med familien på Skaugum, før det kl. 13 var klart for gudstjeneste i slottskapellet.

Les også: Gratulerer med dagen, Mette-Marit!

Gudstjeneste

Kronprinsessen har som tradisjon å invitere nære venner og familie, samt noen av medarbeiderne på slottet, til gudstjeneste i slottskapellet på bursdagen sin.

Foruten Mette-Marits mor, Marit Tjessem, var også begge hennes brødre med sine respektive ektefeller og barn på plass for å feire Mette-Marit.

Kjendisvennene stilte opp

Kjendisvenner som Marte Stokstad, Bertine Zetlitz og Bård Tufte Johansen var også tilstede på gudstjenesten som varte i litt over en time.

– Det var en veldig hyggelig gudstjeneste, som alltid. Det er alltid hyggelig å få være med og feire kronprinsessen, sa en strålende opplagt Bertine Zetlitz til God kveld Norge etter gudstjenesten.

– Hva gir man en kronprinsesse i bursdagsgave?

– Nei, det kan jeg ikke si, lo Zetlitz.

Les også: I dag fyller hun 39 år

Bård Tufte Johansen avsto fra å kommentere gudstjenesten og hastet fort forbi de oppmøtte journalistene og fotografene.

Mette-Marits designer Peter Dundas, og flere av kronprinsessens venner fra Kristiansand var også blant gjestene.

Glad i bursdager

– Bursdager er nærmest hellige i kongefamilien, og man feirer både smått og stort. Allerede uken før bryllupet i 2001 innførte Mette-Marit skikken med å invitere familie og venner, med barn, til en liten gudstjeneste i Slottskapellet på bursdagen sin. Og dette har hun gjort i alle år siden. Alltid med biskop Gunnar Stålsett, som viet kronprinsparet i sin tid, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til God kveld Norge.

Skal feires i dag

– Denne tradisjonen holdt hun fast ved også i år - i kombinasjon med en liten bursdagsfest for familie og venner. Første året ble denne festen holdt i leiligheten i Ullevålsveien, siden den gang har den vært holdt både på Skaugum og på Slottet.

– Mette-Marit fikk sikkert mange hyggelige og praktiske gaver på bursdagen. Men det spørs vel om hun ikke fikk årets beste bursdagsgave allerede i slutten av juli. Da fikk hun nemlig beskjed om at masteroppgaven ved BI var godkjent - og at hun nå kan titulere seg Master, som sin ektemann.