Her feirer debutanten at han er tidenes yngste målscorer i Spania

Málaga-spilleren Fabrice Olinga slo Iker Muniains rekord.

Fabrice Olinga scoret i debuten for Málaga og slo dermed Iker Muniains rekord. (Foto: MIGUEL RIOPA/Afp)

Innbytter Fabrice Olinga (16) ble lørdag både sesongens første og tidenes yngste målscorer i spansk 1. divisjon fotball.

16 år og 98 dager
Unggutten fra Kamerun sørget for 1-0-seier for Málaga borte mot opprykkslaget Celta i åpningsrundens første kamp. Det gjorde han i en alder av 16 år og 98 dager. Det er 191 dager yngre enn Iker Muniain var da han satte den forrige rekorden for yngste målscorer.

Seiersmålet kom seks minuttet før slutt. Olinga, som ble byttet inn i det 58. minutt, fikk en god ball fra Diego Buonanotte og scoret fra spiss vinkel. Dermed fikk 16-åringen en minneverdig debut for Málaga.

Sevilla åpnet med seier
Celta, som etter fem års fravær er tilbake på øverste nivå i spansk fotball, var nær å ta ledelsen da veteranen Quique de Lucas fikk stolpetreff i det 55. minutt. Men derfra og ut var gjestene det førende laget. Isco satte ballen i tverrliggeren 13 minutter før slutt.

Det har stormet økonomisk rundt Málaga i sommer. Klubbens qatarske eierne skal angivelig ønske å selge seg ut, og laget har mistet flere nøkkelspillere. Likevel ble det en gledelig seriestart for klubben fra Sør-Spania, som ble nummer fire siste sesong og sikret seg mesterligakvalifisering.

Sevilla, som må greie seg uten europacupfotball etter 9.-plassen forrige sesong, vant 2-1 over Getafe med scoringer av Federico Fazio og Alvaro Negredo. (©NTB)