Red Bull Salzburg duoen Håvard Nielsen og Valon Berisha er blant spillerne som i dag skal forsvares Norges farger i Belgia (Foto: Red Bull Salzburg)
Red Bull Salzburg duoen Håvard Nielsen og Valon Berisha er blant spillerne som i dag skal forsvares Norges farger i Belgia (Foto: Red Bull Salzburg)
Her poserer Håvard Nielsen (til venstre) og Valon Berisha (til høyre) med sine nye drakter for Red Bull Salzburg.
Her poserer Håvard Nielsen (til venstre) og Valon Berisha (til høyre) med sine nye drakter for Red Bull Salzburg.

Håvard Nielsen etter hat trick for Red Bull Salzburg: – Dette var gøy

Håvard Nielsen scoret tre med Valon Berisha som servitør.

Norsk dynamitt har eksplodert i Østerrike. Unggutta Valon Berisha og Håvard Nielsen er i øyeblikket brennhete lenger sør på kontinentet.

Scoret tre på ti minutter
Red Bull Salzburg lå under 0-3 mot FC Admira Wacker, før nordmennene ga Red Bull Salzburg vinger. På kort tid scoret Håvard Nielsen tre på rad – med Berisha som servitør på alle tre.

– Det var artig for oss dette. Jeg scoret tre og Valon hadde to eller tre målgivende, jeg er ikke helt sikker, det gikk nemlig så fort. Men vi sier det var tre, vi, sier han til tv2.no.

Med tretten minutter igjen av kampen gjorde Stefen Maierhofer snuoperasjonen komplett med å sende Salzburg opp i en 4-3 ledelse. Ledelsen varte derimot ikke lenge. Rene Schicker utlignet bare tre minutter etterpå. Kampen endte dermed 4-4.

Kampen var Håvard Nielsens andre fra start, mens Berisha fikk starte for første gang i kveld. Nordmennene har dermed bemerket seg meget positivt i deres nye klubb.

Håvard Nielsen var strålende fornøyd med kveldens prestasjon.

Red Bull Salzburg snudde kampen fra 0-3 til 4-3 i andre omgang. De måtte likevel ta til takke med bare ett poeng da hjemmelaget slo tilbake like før slutt.

– Vi åpnet nervøst og lå under med tre. Så plutselig snudde vi kampen og ledet 4-3. Men det var litt kjedelig at de fikk et mål på slutten – selv om det var gøy å score hat trick og se at samarbeidet mellom meg og Valon er så godt så tidlig, sier han.

– Har tatt riktig valg
Nielsen og Berisha har spilt en del sammen før, men tremålscoreren innrømmer at kveldens kamp var helt spesiell.

– Vi har spilt godt sammen på u-landslaget før, men han har aldri assistert meg tre ganger tidligere. Så dette var spesielt. Det er morsomt for oss begge at vi presterer godt allerede.

– Det er også godt å kunne konstatere at vi har gjort et godt valg ved å gå til denne klubben. Det er ikke mye høyere nivå enn hjemme, men akkurat høyt nok nivå til at vi får muligheten til å vise oss frem, og dette var vel en begynnelse på det, sier han.

Se eksklusivt intervju med Østerrike-proffene her: Berisha og Nielsen flytter inn i enorm luksusleilighet: - Det kommer garantert til å skje litt av hvert

– Heftig opplevelse
Nielsens foreldre satt hjemme i Oslo og så kampen.

– Vi satt i stuen og så kampen på stream. Det var en heftig opplevelse, sier Nielsens far til tv2.no.

– Det så ikke så bra ut da de lå under med tre i første omgang. Dét var hardt for kona som også er veldig fotballinteressert. Hun hadde det vanskelig da, sier han.

Nielsens far er imidlertid ikke overrasket over at sønnen nå bøtter inn mål for sin nye klubb.

– Jeg er ikke overrasket over at han scorer tre mål, men man forventer ikke hat trick i andre kamp fra start. Dette gir en trygghet og selvtillitt, og gjør det lettere for ham å bli førstevalget i startelleveren, sier en stolt far.

Arvet det beste fra begge
Håvard Nielsen har tidligere imponert voldsomt i Vålerenga-trøya, og ble solgt for hele 25 millioner kroner til Red Bull Salzburg.

– Hvem har han genene fra?

– Litt fra begge, tror jeg. Det handler ikke bare om selve fotballtalentet, men om mentaliteten og holdningene. Håvard er en jordnær og målrettet gutt, som jeg tror har arvet litt fra oss begge. Men jeg slår kona i triksing, altså, sier Terje Nielsen og flirer.