Sigrid Giskegjerde Schjetne har nå vært savnet i to uker, etter at hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha besøkt en venninne natt til søndag 5. august.

Foreldrene hennes sier nå til NRK at de utlover en dusør på én million kroner for tips som fører til at den savnede 16-åringen blir funnet.

LES OGSÅ: Sigrids familie vurderer å utlove dusør

– Noen må vite noe

– Når muligheten har dukket opp, så gjør vi det. Vi skal ha prøvd alt, og derfor gjør vi det. Noen vet, og vi oppfordrer dem til å fortelle hva de vet, slik at vi finner henne, sier Sigrids far, Tom Schjetne, til TV-kanalen.

– Noen på vite noe. Ingen forsvinner i løse luften, legger moren Ingrid Giskegjerde til.

– Familien har nå bestemt seg for å utlove en dusør til den eller de som kan gi opplysninger som fører til at Sigrid blir funnet, sier bistandsadvokat for familien, Harald Stabell.

Anonyme givere

De to vet ikke hvor pengene kommer fra. Det er Stabell som har kontakt med giverne, som ønsker å være anonyme. Foreldrene sier de er veldig takknemlige for pengene som nå er lovet.

– Det er personer som beundringsverdig nok ville gi store pengesummer for at man skal få opplysninger. Foreldrene er veldig takknemlige, og vi får nå bare håpe at det kommer inn tips som kan løse denne gåten, sier Stabell.

LES OGSÅ: Politiet gir grønt lys for Sigrid-dusør

Fortsatt leter frivillige etter den 16 år gamle jenta som forsvant på Østensjø i Oslo. Foreldrene har selv gått ruten de tror datteren ville valgt hjem fra venninnen hun hadde besøkt. En tekstmelding sendt litt etter midnatt 5. august er det siste livstegnet fra Sigrid. Mobiltelefonen, en sokk og skoene hennes ble funnet ved en barnehage bare noen hundre meter fra der familien bor.

TV 2 / NTB