Liverpool åpnet lørdag den nye Premier League-sesongen borte mot West Bromwich. Forventningene har vært høye til hva den nye manageren Brendan Rodgers skal klare å utrette med Merseyside-klubben.

Suarez farlig frempå
Oppgjøret startet jevnt på The Hawthorns. Luis Suarez var farlig frempå etter ti minutter da han kom seg fri og fikk avsluttet. Foster fikk derimot slått ballen unna.

Like etter fikk hjemmelagets Shane Long frispark fra farlig hold. Forsøket gikk langt over Reinas mål.

Suarez hadde flere sjanser i løpet av første omgangen. Etter en halvtime spilt fikk han en kjempesjanse da Glen Johnson slo inn fra venstrekanten. 25-åringen fra Uruguay fikk stå helt alene inne i boksen, men kom ikke over ballen, og sendte den over mål.

Liverpool (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Drømmescoring
Det var likevel West Bromwich som skulle score først. Og for et mål det var. Etter 40 minutter svinger vertene et hjørnespark inn i boksen. Liverpool får ikke klarert ballen langt nok, og den lander hos Zoltan Gera på rundt 20 meter. Gera dempet ballen på brystet, lot den sprette en gang, før han banket den opp i vinkelen bak en hjelpeløs Reina.

West Bromwich kunne dermed gå i garderoben med 1–0 ledelse.

Straffedrama
Da det var spilt en time av kampen skulle det virkelig bli dramatisk på The Hawthorns. Shane Long ble spilt gjennom for vertene. Agger havnet på etterskudd, og ga Long en dytt i ryggen som sendte iren i bakken. Dommeren så ingen annen mulighet enn å sende Agger i garderoben, og gi hjemmelaget straffespark.

agger

Straffen tok Long selv. Forsøket var derimot håpløst, og Reina kunne enkelt holde ballen i fast grep.

Like etter skulle hjemmelaget få nok et forsøk fra krittmerket. Nok en gang er det Long som gikk i bakken etter at Skrtel sover i Liverpool-forsvaret. Denne gangen går Peter Odemwingie frem. Nigerianeren gjorde ingen feil, og banket ballen i mål.

Lukaku-scoring
West Bromwich tok etter hvert helt over kampen, og det skulle bli ennå verre for bortelaget. Ridgewell ble spilt gjennom på venstrekanten. Han legger inn i boksen der Romelu Lukaku fikk stå helt alene og heade inn 4–0 for vertene.

Se TV 2 Sportens intervju med Lukaku i videovinduet under.

Brendan Rodgers fikk dermed en marerittstart i sesongdebuten sin.

Se TV 2 Sporten snakke med Jonas Olsson etter kampen i videovinduet under.Tøft dømt
Brenda Rodgers mente på sin side at det var mye som gikk i mot, og at straffene var i strengeste laget

– Målet til Gera er en fantastisk prestasjon som vi ikke kan gjøre så mye med. Straffene i andre omgang synes jeg er veldig strengt dømt, sier han etter kampen.