Natt til søndag er det to uker siden 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid fra et besøk hos en venninne på Østensjø i Oslo.

Familie, venner, bekjente, naboer og andre frivillige har hver dag siden Sigrid forsvant bidratt i det vanskelige letearbeidet etter henne. På det meste har mellom 600-700 mennesker deltatt samtidig i søket i og rundt Oslo.

LES OGSÅ: Sigrid kan ha blitt sett på vei hjem

I sitt første TV-intervju etter at datteren forsvant sporløst takker Sigrids foreldre, Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne, alle menneskene som har brukt av tiden sin på å delta i letingen.

– Det er utrolig deilig at det faktisk er noen som er ute og fortsatt leter etter Sigrid, sier Sigrids mor, Ingrid Giskegjerde til NRK.

– Barn og ungdom skal kunne bevege seg fritt og gå trygt hjem. Jeg tror ikke folk finner seg i at det skal være utrygt, sier faren Tom Schjetne i et forsøk på å sette ord på hva han føler.

Tror flere må ha sett henne

Avisen VG publiserer lørdag - med Schjetne-familiens velsignelse - en rekke nye, til nå private, bilder av den savnede 16-åringen.

Bildene er blant annet hentet fra Sigrids egen Facebook-profil, og skal være blant de siste hun la ut på nett før hun forsvant.

LES OGSÅ: Politiet får full tilgang til Sigrids Facebook-konto

– Jeg tenker vel at nye bilder og flere bilder kan bidra til at folk får et klarere bilde av hvordan Sigrid ser ut, sier Bengt Eriksen til TV 2. Han er en nær venn av familien til Sigrid og har i snart to uker koordinert de frivilliges letearbeid.

— Noe av det merkeligste i denne saken er at det er veldig få som har sett Sigrid på veien hun gikk hjem, og det er ganske utrolig for oss som har bodd i denne delen av Oslo hele vårt liv. Uansett når det er på døgnet så treffer du noen, eller så står det noen på en veranda og røyker, eller så er det en som kommer fra jobb også videre. Det er alltid mennesker her, sier Bengt Eriksen.

Både Eriksen og Sigrids foreldre understreker at miljøet i boligområdet på Østensjø alltid har væt sett på som svært trygt og etablert.

Etterlyste ny bil

Oslo-politiet arbeider stadig for fullt med å kartlegge hva som skjedde med Sigrid natten hun forsvant. Over 1700 tips er kommet inn i saken, i tillegg til at politiet har en rekke elektroniske spor å gå gjennom.

Tidligere denne uken etterlyste politiet enda en bil som skal ha blitt sett kjørende i Låveveien like ved der Sigrid bor i det aktuelle tidsrommet rundt midnatt søndag 5. august.

LES OGSÅ: Politiet gir grønt lys for Sigrid-dusør