Britiske prins Philip, hertugen av Edinbugh, er fortsatt innlagt på sykehus etter at han tidligere denne uken fikk en infeksjon.

Les også: Her slår livvaktene ned Lady Gagas fan

Nektes familiebesøk

I følge BBC skal prinsen ikke ha hatt familiebesøk, etter ordre fra legene, men han skal ha vært i kontakt med sine nærmeste via telefon.

Dronning Elizabeth skal i går ha vist seg offentlig for første gang siden hennes ektemann ble innlagt på onsdag.

Viktig for familien

Prinsen har også tidligere i år vært innlagt på sykehus, og mange briter frykter nå for helsen til den aldrende prinsen som i alle år har vært en svært viktig støtte for sin kone.

– Prins Philip har i alle år vært en uvurderlig hjelp og støtte for sin hustru, dronning Elizabeth. Han har på mange måter vært hennes klippe i livet - hennes nærmeste rådgiver og fortrolige. Det har hun selv gitt uttrykk for flere ganger - og det understreket både barn og barnebarn i forbindelse med dronningens jublileum tidligere i år, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til God kveld Norge.

Les også: Kronprins Frederik leverte OL-ilden

– Prinsgemalen har i alle år vært en robust og sterk mann med god helse. Det siste året har han imidlertid hatt flere helseplager og sykehusinnleggelser. Briter flest blir litt mer bekymret for hver gang og følger spent med på de daglige bulletinene fra Buckingham Palace, sier Totland.

Aldrende mann

– Vi må huske at prinsgemalen er blitt en mann på 91 år og hans leger tar derfor ingen sjanser med hans helse. Britiske urologer sa før helgen at prinsens stadige urinveisinfeksjoner kan ha flere årsaker - og man sjekker nå ut at det ikke skyldes noe mer alvorlig. Og da har altså sykehuslegene bestemt at prinsgemalen skal ha hvile og ro - helt uten forstyrrende besøk fra familien, forteller Totland som har møtt prins Philip flere ganger.

Ungdommelig prins

EKSPERT: Kjell Arne Totland er kanskje norges fremste kongehusekspert. Her er han i forbindelse med en gallamiddag på slottet.
– Jeg har selv møtt prinsgemalen noen ganger , og han fremstår langt mer ungdommelig enn alderen skulle tilsi. Han er en både sporty og sjarmerende mann med en kvikk replikk. Da jeg en gang ga ham en mønsterstrikket norsk kofte, utbrøt han resolutt : " Den kan jeg bruke når jeg fisker i Skottland!" Og da jeg traff ham igjen senere, takket han igjen for jakken. Kanskje han har den på Balmoral, der han oppholdt seg da han ble syk sist uke. Philip er nemlig kjent som en nøysom mann som bruker sine klær i tiår etter tiår, forteller Kjell Arne Totland.