Tone Damli Aaberge har takket ja til jobben som dommer i den kommende sesongen av TV 2s populære talentprogram «Idol».

Les også: Vinnis ekskone Tone Oraini Selfors snakker ut

Blir dommer

Våren 2013 går TV 2 i gang med sin tiende sesong av «Idol», og har hanket inn Tone Damli Aaberge som en av dommerne i programmet. Det var i det samme programmet Tone selv slo igjennom som artist i 2005.

– Jeg gleder meg som et lite barn, dette skal bli så gøy! Jeg skal innrømme at jeg har vært rimelig lysten på den rollen en god stund allerede, jeg har jo sett alt av talentshow, og da er jo «Idol» selvsagt favoritten. Og når man sitter hjemme i sofaen og mener og kommenterer, så skulle man jo ønske at man selv kunne sitte bak dommerbordet og bestemme på ordentlig. Nå får jeg det, og det blir kjempemoro, sier Damli Aaberge til TV 2.

Les også: – Derfor dropper flere av kjendisene Amanda-utdelingen

Svært populær

Tone har siden gjennombruddet i «idol» blitt en av landets aller største kjendiser, og har medvirket i en rekke tv-programmer.

Hun har gitt ut flere plater, og ligger for tiden høyt på hitlistene med sin nyeste låt some r et samarbeid med den svenske popsensasjonen Eric Saade.

Nå skal altså Tone selv jakte på norges neste superstjerne i «Idol».

– Jeg har en veldig klar visjon om hvilke deltakere jeg ønske å ta med videre. Stemme og talent er selvsagt fundamentet i enhver artist, men de jeg ser etter trenger ikke nødvendigvis være teknisk best eller ha den sterkeste stemmen. Men de må ha viljen, lysten og gnisten for å være artist, sier Tone til TV 2.