Politiet i Bergen pågrep fredag to utenlandske medlemmer av motorsykkelklubben Hells Angels på Flesland lufthavn.

– De to mennene sitter nå i forvaring. Etter planen skal de sendes med fly tilbake til Nederland i morgen, opplyser politiadvokat Olav Moe til Bergensavisen.

De to mennene var på vei til et Hells Angels-treff på Braut i Rogaland og ble pågrepet med henvisning til utlendingsloven.

– Vi har grunn til å tro at de vil begå eller planlegge straffbare handlinger mens de er i landet, sier Moe.

Tidligere fredag ble ytterligere 20 Hells Angels-medlemmer på vei samme sted stanset av politiet da de ankom Kristiansand. Disse returnerte frivillig til Danmark med båt noen timer senere.

LES OGSÅ: 11 pågrepet på Hells Angels-fest

Venter 500 til kjempefest

Motorsykkelklubben Hells Angels sitt lokallag i Stavanger har i mer enn femten år på rad arrangert fest denne augusthelgen. I år venter de et sted mellom 450 og 500 deltakere, skriver Aftenbladet.no.

Overfor avisen reagerer HA-medlemmene på politiets behandling av deres utenlandske klubbkollegaer.

– Representanter fra politiet var innom her denne uken og forsikret oss om at de kun ville returnere folk med alvorlige kriminelle forhold på rullebladet sitt. Det har ikke skjedd, også folk uten kriminelle forhold på rullebladet er bedt om å snu. Det er skuffende, sier sentrale medlemmer i den kontroversielle motorsykkelklubben til lokalavisen.