Det skal være sentrale personer i miljøet rundt KrFs stortingsgruppe som jobber for å få Hansen som ny listetopp i fylket, når partileder Knut Arild Hareide bytter fylke og blir ny listetopp i Hordaland.

LES OGSÅ: Hareide flagger hjem til Hordaland

Leder i Akershus KrFU Ida Lindtveit bekrefter overfor den kristne avisen Dagen at Inger Lise Hansen er med i diskusjonen rundt nominasjonen foran neste stortingsvalg.

Hansen ble valgt til nestleder i Kristelig Folkeparti i 2007, bare 26 år gammel. Hun beholdt vervet i fire år, men ble vraket av valgkomiteen foran landsmøtet i 2011.

Liberal KrF-er

Inger Lise Hansen tok blant annet tilorde for at Kristelig Folkeparti burde akspetere borgerlig vielse av homofile og bli mer kritiske til Israel i Midtøstenkonflikten.

Hun stod også i resjen for å få fjernet paragrafen i KrFs vedtekter som sier at alle som skal ha tillitsverv i partiet må bekjenne seg til den kristne tro, den såkalte bekjennelsesparagrafen.

Bekrefter jobbjakt

Hansen bekrefter overfor Dagen at hun er på jobbjakt, men vil foreløpig ikke kommentere sitt eventuelle kandidatur i Akershus.

– Dette har jeg ingen kommentar til.

– Hva vil du si hvis du blir spurt av Akershus KrF om å stille som toppkandidat?

– Det vil jeg heller ikke kommentere, sier Hansen.

Dersom Hansen ønsker å gjøre comeback i rikspolitikken vil hun trolig få kamp. Ingunn Ulfsten, som er vararepresentant for Knut Arild Hareide, har allerede varslet at hun kan tenke seg listetoppen.