Fredag ble det klart at TV 2 har sikret seg rettighetene til engelske nivå to, Championship. En liga der mange av morgendagens stjerner holder til.

TV 2s fotballkommentator, Kasper Wikestad, holder seg godt oppdatert på det aller meste som rører seg på grønne gressmatter på balløya. Nå har han tatt et dypdykk i Championship for å finne de aller heteste talentene i ligaen.

Under følger noen spillerne det kan lønne seg å ha et lite ekstra øye på under den kommende sesongen:

Jordan Rhodes, Huddersfield

Jordan Rhodes (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Alder: 22 år
Klubb: Huddersfield
Ligakamper/mål: 122/70
Posisjon: Spiss
Nasjonalitet: Skottland
Landskamper/mål: 2/1
Tidligere klubber: Ipswich, Oxford United (lån), Rochdale (lån), Brentford (lån)

Sensasjonell i League One forrige sesong der han scoret 35 ligamål. De store klubbene har for lengst fått øynene opp for angriperen som ble vraket i Ipswich. Toppscorer i Huddersfield de tre siste sesongene. Fikk sitt første landslagsmål for Skottland i uka som gikk. En ekstrem avslutter. Nå er speiderne nysgjerrige på om han kan score like mye på dette nivået.

Thomas Ince, Blackpool

Thomas Ince (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Alder: 20 år
Klubb: Blackpool
Ligakamper/mål: 33/6
Posisjon: Kantspiller
Nasjonalitet: England
Tidligere klubber: Liverpool, Notts County (lån)

Sønnen til Paul Ince. Opprinnelig et Liverpool-produkt, men Blackpool fikk han billig. Der har han blomstret under Ian Holloways ledelse. I Ince og Matt Phillips på hver sin kant, har Blackpool revet og slitt motstanderne i filler. Lett i kroppen, hurtig, driblesterk og uforutsigbar. Kan nå langt.

Anthony Forde, Wolves
Alder: 18 år
Klubb: Wolverhampton
Ligakamper/mål: 6/0
Posisjon: Kantspiller
Nasjonalitet: Irland

Fotrapp kantspiller, som debuterte i Premier League i november forrige sesong. Fikk seks kamper da, kan fort regne med å fa langt flere i Championship. Wolves har ikke spesielt god dekning på kantene, dermed kan veien ligge åpen for et lite gjennombrudd for Forde. U19-landslagsspiller for Irland.

Nathan Redmond, Birmingham

Nathan Redmond, Birmingham City (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Alder: 18 år
Klubb: Birmingham
Ligakamper/mål: 24/5
Posisjon: Kantspiller
Nasjonalitet: England

Debuterte for Birmingham kun 16 år og 173 dager gammel. Relativt liten, og kan minne om Aaron Lennon i stilen. Har foreløpig kun startet fem ligakamper for Birmingham, men kommer til å starte langt flere denne sesongen – om han blir hele. Linket til større klubber. Spilt for England på alle nivåer frem til U19.

Joe Bennett, Middlesbrough

Joe Bennett (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Alder: 22 år
Klubb: Middlesbrough
Ligakamper/mål: 85/1
Posisjon: Venstreback
Nasjonalitet: England
U21-landskamper/mål: 3/0

Offensiv back, som på mange måter kan minne om Gareth Bale. Ikke like kjapp som Tottenham-spilleren, men et meget godt driv og flott crosser. Venstrebeint. Nå får han solide og rutinerte Jonathan Woodgate ved sin side, og kanskje hjelper det ham til å ta ytterligere steg.

Adam Clayton, Huddersfield

Adam Clayton (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Alder: 23 år
Klubb: Huddersfield
Ligakamper/mål: 0/0
Posisjon: Midtbane
Nasjonalitet: England
Tidligere klubber: Manchester City, Carlisle (lån), Peterborough (lån) og MK Dons (lån), Leeds

Opprinnelig et Manchester City-produkt. En midtbanegeneral. Scorer viktige mål, som da han ble matchvinner borte mot Leicester for Leeds. Har en fantastisk motor med et godt hode. Kan i tillegg takle. Har allerede rukket å bli litt av en klubbnomade. Var motoren på midtbanen til Leeds forrige sesong, men valgte å takke ja da tilbudet fra tidligere Leeds-boss Simon Grayson kom.

Wilfried Armal Zaha

Wilfried Zaha (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)

Alder: 19 år
Klubb: Crystal Palace
Ligakamper/mål: 83/7
Posisjon: Angrep
Nasjonalitet: England (født i Elfenbenskysten)
U21-landskamper/mål: 1/0

Dette er en juvel. Kantspiller som debuterte som 17-åring. Han har latterlig mange finter å by på. Er i tillegg hurtig. Det storklubbene vil se er om han kan prestere jevnt over tid. Han viste i alle fall på Old Trafford at han takler presset med å spille for over 50 000 mennesker. Det er viktig, og det er ikke overraskende at Manchester United følger utviklingen hans.