Se årets første fotballfrokost i videovinduet over!

Følg transfersvinduet direkte i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet!

Manchester (TV 2 Sporten): TV 2-kommentator Morten Langli har rettet falkeblikket mot helgens åpningsrunde og funnet en helg spekket med spenningsmomenter. Det er mange nye trenere, spennende nye lagsammensetninger, og i det hele tatt mye å glede seg til.

- Det blir spennende å se hvilke lag som klarer å henge seg på Manchester-lagene. Jeg tror kanskje Arsenal kan ha en sjanse, sier Langli i lørdagens Fotballfrokost.

Se London-korrespondent Lars Sivertsen og Langli prate Premier League-fotball over!

Under leser du Langlis vurdering av hver av kampene i runden:

Lørdag
Arsenal – Sunderland 16:00, TV 2 PL HD2
- Spennende å se om Arsenal kan følge opp den gode formen de viste i treningskampen mot Köln, da den nykomponerte løperrekka så veldig skarp ut. Sunderland sliter med at de ikke har fått inn noe særlig, men samtidig så har O'Neill fått jobbet med laget en hel pre-season.

- Jeg tror på en hjemmeseier, 3-0.

Har du tatt ut ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Fulham – Norwich 16:00, tv2sumo.no
- Veldig åpen kamp, veldig vanskelig andresesong snakkes det om for Norwich. Fulham er et lag som jeg har større tro på enn mange andre eksperter. Nå er de siste nyhetene at Dempsey er utelatt fra kamptroppen. Det er ikke bra, veldig viktig brikke i fjor, dersom han mangler må Dembele virkeig brette opp ermene.

- Norwich er et av de lagene mange er spent på, jeg ser for meg at begge lag scorer og sier 2-1 til Fulham

Artikkelen fortsetter under bildet!

Norwich (Foto: Chris Radburn/Pa Photos)

QPR – Swansea 16:00, tv2sumo.no
- Det har skjedd store omveltninger i de to klubbene der også, Swansea har jo mistet to av sine beste spillere i Sigurdsson og Allen. Fått inn en ny manager i Laudrup, som må begynne å levere resultater om han skal få en manager-karriere som er i nærheten spiller-karrieren hans. Måten Laudrup tenker fotball på kan passe til måten Swansea har spilt fotball på.

- Jeg tror det er hjemme på Loftus Road at QPR må ta poengene sine, og jeg tror på en bra kamp fordi det er to lag med spennende offensive kvaliteter. Ny hjemmeseier, 2-1 til QPR.

Reading – Stoke 16:00, tv2sumo.no
- Her vet vi hvertfall hva som kommer fra den ene siden. Ikke spesielt mye nye spillere for Stoke, selv om jeg tror Kightly kan være et friskt pust på kanten der, han kan slå mye innlegg inn mot Crouch og Walters og co.

- Nyopprykkede Reading på hjemmebane i åpningskampen, jeg holder en knapp på de. Jeg tror det blir en målfattig kamp, 1-0 til Reading med Pogrebnyak som matchvinner i debuten.

West Bromwich – Liverpool 16:00, TV 2 PL HD1
- En av de mest interessante kampene i åpningsrunden, ingen tvil. Steve Clarke og Brendan Rodgers er to karer som jobbet sammen med Mourinho i Chelsea og kjenner hverandre godt. Steve Clarke, hva slags fotball står han for på egenhånd? Det blir spennende å se.

- Liverpool har vi jo sett i Europacup-sammenheng, og vi har fått klare signaler på hvordan de vil spille. Som Swansea i fjor, pass and move, og det har sett bra ut mot enkel motstand. Hvordan vil det se ut i en seriepremiere på bortebane mot et lag de har tapt to av de tre siste mot? Veldig mange spørsmålstegn rundt den kampen, jeg holder Liverpool som det beste laget men jeg tror på en målfattig kamp der også. Jeg sier borteseier, 1-0 til Liverpool.

Artikkelen fortsetter under bildet!

WBA-jobben blir Steve Clarkes første managerjobb. Clarke har vært trener i Liverpool, West Ham og Chelsea. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

West Ham – Aston Villa 16:00, TV 2 PL HD3
- Også to lag det knytter seg mye spenning til. Aston Villa var kanskje det laget sammen med Liverpool som skuffet mest forrige sesong, har fått inn ny manager, og vi husker hva Paul Lambert fikk til med Norwich. Vi ble forelsket i innstillingen til de gutta, og måten Lambert angrep hver kamp på – med ulik taktikk gang til gang. Han viste seg som en stor kampleder og taktiker. Kan han få til det samme med Aston Villa?

- West Ham under Allardyce, har fått inn noen signeringer i Diarra, Maïga og Diame som passer spillestilen til Allardyce. Dette tror jeg blir en skikkelig dogfight i premieren, jeg får for uavgjort, 2-2.

Newcastle – Tottenham 18:30, TV 2 PL HD1
- Kult oppgjør. Tottenham kommer med ny manager i Villas-Boas, men samtidig har de Mordic-problematikken – det er godt gjort å ta med seg den inn enda en ny sesong, der har det jo akkurat samme problem som i fjor. Og hvem skal score målene der? Det er garantert at det kommer spiss-signeringer for Tottenham før overgangsvinduet stenger, vi får se om Defoe kan levere i mellomtiden.

- Overraskende nok har Newcastle beholdt alle sine profiler, så får vi se om Ba og Cissé kan fortsette i samme spor. Det ser veldig solid ut for Newcastle sin del, helt åpen kamp, men jeg holder Newcastle som knapp favoritt. 2-1, hjemmeseier.

Søndag
Wigan – Chelsea 14:30, TV 2 PL HD1
- Chelsea med mye nytt og ungt. Det er helt klart at de er et bedre lag på papiret, men hva med Wigan? Vi husker den fantastiske måten de avsluttet forrige sesong på.

- Chelsea skal selvfølgelig være klare favoritter, jeg tror begge lag kommer til å score her også, men jeg ser for meg en jevnere kamp enn forhåndstipsene og oddsen tilsier. 2-3, tipper jeg, knepen Chelsea-seier.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Daniel Sturridge (Foto: John Walton/Pa Photos)

Manchester City – Southampton 17:00, TV2 PL HD1
- Der tror jeg bare det er et resultat som gjelder, og det er hjemmeseier. Hadde en lignende oppgave i serieåpningen forrige sesong, City, med Swansea på hjemmebane, og de løste jo den veldig bra.

- Southampton kommer opp to divisjoner på to sesonger, ligner veldig på det Norwich fikk til. Så får vi se om comeback-sesongen i Premier League kan bli noe av det samme. Jeg tror dette er en av de tøffeste oppgavene de får i Premier League. City så bunnsolide ut mot Chelsea i Community Shield, og jeg tipper City cruiser den der hjem. 3-0.

Mandag
Everton – Manchester United 21:00, TV2 PL HD1
- Forrige gang jeg kommenterte den endte det 3-3, det var da Rooney skulle komme tilbake men Ferguson holdt han hjemme. 4-4, ingen glemmer den, på tampen av forrige sesong. Everton har hatt en tendens til å starte sesongene dårlig, regner med at Moyes er veldig fokusert og ikke trenger motivere gutta noe ekstra foran dette oppgjøret her.

- United kommer med Van Persie inn, har et fryktelig godt lag på papiret, men samtidig vet vi at Everton er et av de vanskeligste lagene i Premier League å bryte ned. De kommer ikke til å spasere seg til tre poeng her, Manchester United, men jeg tror på en knepen borteseier. 0-1.