Da det smalt i regjeringskvartalet i fjor, hadde den avtroppende politidirektøren, Øystein Mæland, bare vært i jobben én måned. I de foregående elleve årene var det Ingelin Killengreen som var sjef for Politidirektoratet.

Fredag kveld uttalte hun seg for første gang etter at 22. juli-kommisjonen la fram sin knusende rapport.

– 22. juli-kommisjonens rapport var mer alvorlig enn jeg trodde på forhånd, og naturlig nok stiller man seg spørsmålet: Var det noe vi kunne ha prioritert annerledes?

Killengreen sier til TV 2 at hun selvfølgelig kunne valgt ting annerledes i de årene hun var politidirektør.

– Samtidig vil jeg understreke at jeg har arbeidet innenfor de rammebetingelsene jeg har hatt til enhver tid, og jeg har hatt mange avgjørelser og prioriteringer gjennom disse årene, sier hun.

– Hva angrer du mest på at du ikke gjorde annerledes?

– Jeg har prøvd å prioritere i henhold til de mange pålegg som har kommet fra Stortinget og regjeringen, men jeg vil likevel si at jeg kanskje skulle satset enda hardere på et ønske om forbedringer og tiltak som jeg ikke kunne klare videre på egen hånd, svarer Killengreen.

Killengreen sier hun med vilje har unnlatt å kommentere rapporten så lenge hennes etterfølger, Øystein Mæland, var i sin stilling. Hun bedyrer at hun var redd for å skape forvirring, og at det lett kunne oppstått misforståelser om rollefordelingen.

Killengren har imidlertid deltatt i så mange intervjuer med kommisjonen at hun forsto hva hovedtrekkene i rapporten ville bli.

Hun vil ikke kommentere hennes etterkommer, Øystein Mælands avgang. (TV 2/NTB).