I dag er faktisk ventetiden over. Lørdag sparkes en ny sesong av Premier League i gang i England.

Samme dag serverer vi deg ti interessante og oppsiktsvekkende fakta fra fjoråret.

Denne uken slapp nemlig Barclays Premier League sin rapport for sesongen 2011/2012. Vi har plukket ut ti av godbitene fra den årlige rapporten.

Lurer du på hvor mange mål som ble skåret, hvor ofte linjedommerne har rett eller antallet mennesker som trengs for å avvikle en fotballkamp? Da anbefaler vi deg å lese videre!

Dette er det mest oppsiktsvekkende fra forrige sesongs rapport:

* Det ble scoret 1066 mål på 380 Premier League-kamper, dette gir et snitt på 2,8 mål per kamp.

* Totalt ble det scoret 19 hat-trick. Demba Ba (Newcastle), Wayne Rooney (Manchester United) og Robin van Persie (Arsenal) scorte to hat-trick hver. Yakubu (Blackburn) og Dzeko (Manchester City) var de to eneste som scorte fire mål i en og samme kamp.

* Etter 772 kamper siden Premier Leagues oppstart i 1991 har Everton en målforskjell på -5 (974-979). Manchester United har hele 500 seiere på 772 kamper i Premier League.

* Old Trafford var den mest besøkte stadion under forrige sesong, etterfulgt av Emirates, Anfield, Stamford Bridge og White Hart Lane. 92 % av tilskuerkapasiteten på stadionene ble brukt. 23 % av tilskuerne var kvinner.

* Utenom engelskmenn var det bare irske supportere som var bedre representert på tribunene enn norske.

* 3 811 personer er i aksjon på en kampdag på Emirates. Blant disse jobber det 902 med sikkerhet og 1 199 innenfor catering. 6500 personer er fulltidsansatte i Premier League-klubbene.

* Hele 539 forskjellige spillere var i aksjon forrige sesong. Tre norske spillere var i aksjon (Hangeland, Riise og Gamst Pedersen).

* Det er 16 fulltidsansatte dommere og 32 assistentdommere i Premier League. Disse dommerne tar 450 avgjørelser per kamp, som igjen betyr en avgjørelse hvert 12. sekund. I snitt ble det dømt 22,5 frispark i kampene, dette snittet er det laveste i Europa.

* Linjedommerne blir ofte skjelt ut for sine offsideavgjørelser, men statistikken for forrige sesong viser at 99 % av offsidene var riktig dømt.

* Det ble delt ut 1207 gule og 66 røde kort i løpet av sesongen. Balotelli (Manchester City), Wheater (Stoke), Barton og Cissè (QPR) fikk to røde hver. Fulham var det eneste laget som fullførte alle kampene med 11 spillere.

Rapporten i sin helhet kan leses her