Toppkamp på Sør-Arena: IK Start – Sarpsborg 08

Begge lagene vant sine kamper meget komfortabelt sist runde. Start var langt sterkere enn Kisa da de i vår TV-sendte kamp vant 3-0 på UKI-Arena. Nesten det samme styrkeforholdet kan man si det var da Sarpsborg overkjørte Strømmen på Sarpsborg stadion og vant 4-0. Med disse resultatene er det lag nummer en og to på tabellen som møtes. Uansett utfall av kampen vil Start fortsatt være tabelleder da de har et forsprang på hele seks poeng ned til Sarpsborg 08. Begge lag viser meget god form for tiden, hvor Start er ubeseiret på de ti siste og Sarpsborg står med tre strake seire.

Se Start - Sarpsborg 08 på TV 2 Zebra eller TV 2 Sumo klokken 15.00

Mons Ivar Mjelde har et luksusproblem da han skal plukke ut hvem som skal starte denne kampen. På keeperplass står nok Lund Hansen, selv om han er klar for RBK fra påfølgende mandag. Backrekken blir den samme tror vi, det eneste som eventuelt kan skje er at Kristjansson dyttes ned fra kant og spiller back på bekostning av Nouri. Men Nouri har vært god, og det er ikke noen grunn etter vår mening å sette han ut av laget. Dermed blir det en utfordring når Børufsen er tilbake fra karantene. Hvis han kommer inn i laget, må Asante vike venstrekantplassen. Men en lysende god Asante i forrige kamp bør starte også denne. Men hvor? Vi tror vurderingen er noe Mjelde tar på magefølelsen kampdagen, og sier at de starter med det samme laget som sist. Det som er sikkert er at enten gode Børufsen, Asante, Kristjansson, Vilhjalmsson eller Hoff må starte på benken, med mindre Nouri blir ofret.

Les også: Dårlig lasagne skaper mannefall i Sandefjord

Oi oi oi så mange valgmuligheter Roar Johansen har! Beholder han samme backrekke som sist, eller velger han tryggere defensivt med å sette inn Heieren Hansen inn på stopper og en lysende god Berge ut på back? Velger han farten til Jørgensen på venstreback mot Asante, eller rutinen til Baigorri? Fortsetter unge Engebretsen sentralt, eller velges det sikre og rutinerte med Ihugba eller Jonvik? Vi tror trener Johansen velger å beholde Berge og Brink som stoppere, og fortsette med Jusufi som back. På venstrebacken tror vi tempoet til Jørgensen blir avgjørende og at han velges på bekostning av Baigorri. Engebretsen bør får sjansen igjen etter å ha vært lysende god i to kamper, og det er nettopp i toppkamper som mot Start vi virkelig får se hva han er bygd av. Indreløpere blir de samme som sist, mens vi tror det er en veldig jevn vurdering om Solberg fortsetter eller Elyounoussi starter i den offensive rollen på midten. På topp starter Hoås og Wiig.

Våroppgjøret endte 4-4, og vi får håpe lagene byr på like offensiv og god fotball denne gangen. Det er vanskelig å spå utfallet av kampen, selv om vi sitter med en følelse av at Start er mer solide enn Sarpsborg. Hvis Sarpsborg får sitt offensive spill til å flyte og får kampen inn på sine premisser er de mer enn kapable til å vinne oppgjøret. Men Start er et lag som kan stå imot trykket og er gode nok til å straffe Sarpsborg i de til tider store rom laget avgir på siden av indreløperne. Så på en topp dag for Sarpsborg så kan laget påføre Start sitt første hjemmetap. En dag litt under maksnivå vil medføre maks uavgjort for bortelaget.

Kamp: IK Start – Sarpsborg 08

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, uavgjort, seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Madsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Lund Hansen – Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Strømstad, Owello, Asante – Hoff, Vilhjalmsson

Tre siste kamper bortelag: Seier, seier, seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Baigorri, Heieren Hansen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Björnsson – Jusufi, Berge, Brink, Jørgensen – Breive, Engebretsen, Giæver, Solberg/Elyounoussi - Wiig, Hoås

Kan Bærum med ryggen mot veggen slå variable Strømmen?

Bærum har vært igjennom nok en tung periode den siste tiden, og tapet mot Glimt sist var det fjerde på rad. Tapet medfører at laget nå er desidert sist på tabellen, og det begynner virkelig å se stygt ut for det unge laget fra Sandvika. Det skal dog sies at de fire tapene som har kommet på rad og rekke nå har vært mot fire meget sterke motstandere, nemlig Glimt, Sandefjord, Ranheim og Sarpsborg. Strømmen hadde en meget tung dag på jobben sist, da de var sjanseløse i 0-4-tapet for gode Sarpsborg på bortebane. Men laget har sanket poeng jevnt og trutt, og har foreløpig en trygg avstand ned til nedrykksstriden. Det omvendte oppgjøret i sommer vant Bærum 2-1 på Strømmen Stadion, og de slo også Strømmen i en treningskamp i vinter.

Bærum sliter fortsatt med en del smårusk i troppen, og det hersker tvil om Shaswari, Ask Mikkelsen og Lundemo rekker denne kampen. Laget har ingen karantener, noe som gjør at vi tror de stiller det samme laget som sist. Det eneste er hvis Shaswari blir friskmeldt, så starter han på topp enten på bekostning av Pellegrino eller at Aalbu blir flyttet ned i midtbaneleddet og en skyves ut derfra. Men mye tyder på det samme laget som sist.

Les også: Glimt styrkes av Rosenborg-spiller

Det ser ut som Strømmen kommer til å rokkere litt på laget etter den flaue forestillingen sist. Bjørnevik ser ut til å måtte vike plassen for Strømnes, som flyttes ned fra sentral midtbane. Dermed blir det plass til Rasch i favorittposisjonen sentralt ved siden av Van den Burgt, etter at han har spilt et par kamper på kanten med prestasjoner under pari. Nykommer Brantzæg kommer ventelig inn på venstrekanten som erstatter for Rasch. På topp ser det ut som Møller må ta plass på benken og at evigunge Olsen kommer inn.

Strømmen har i utgangspunktet et bedre lag enn Bærum og bør vinne dette oppgjøret. Men hvis de skal klare det så tror vi de må legge bort den lave presshøyden de har hatt både på hjemme og bortebane, og trykke til høyt slik at Bærum ikke får tid og rom til å få etablert sitt spill. Får Bærum godfølelsen inn i spillet sitt så kan det bli en svett ettermiddag for Strømmen. Men vi tror Strømmen er kapable til å slå Bærum, spesielt siden laget er meget gode på dødballer og kan straffe Bærum på sitt svakeste punkt med det.

Kamp: Bærum SK – Strømmen IF

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, tap, tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Finstad, Shaswari, Lundemo, Ask Mikkelsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Hjulstad – Troupe, Scheel, Ruud Irgens, El-Masouri – Nervold, Cornell, Sandbu, Berg – Pellegrino, Aalbu

Tre siste kamper bortelag: Seier, uavgjort, tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Amundsen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kerr – Nilsen, Strømnes, Yabre, Figved – Tokstad, Rasch, Van den Burgt, Brantzæg – Sistek, Olsen

Henger Ranheim seg på de «tre store» i kampen om opprykk?

Etter to tap og ni baklengsmål på de to foregående kampene, slo Kamma tilbake sist og vant med hele borte over 3-0 hjemmesterke Notodden. Seieren var fortjent, og selv om Notodden også produserte en del sjanser, skulle det ikke ta bort glansen fra Lehne Olsen som scoret hat-trick. Ranheim er reddet økonomisk etter å ha slitt voldsomt utenfor banen den siste tiden, og ble også reddet av det røde kortet til ”Mo” i kampen mot TUIL sist. TUIL var klart best så lenge det var 11 mot 11, men Ranheim-maskineriet ble for sterk for ti hardkjempende tromsøværinger. Med denne seieren har laget nå fire kamper uten tap, og puster for alvor topplagene i ryggen i kampen om direkte opprykk.

Det er lite trolig at Kamma gjør noen forandringer i laget som banket Notodden sist. Det er ikke meldt om noen skader så vi tror de samme elleve løper utpå Briskeby fra start.

Les også: Start på stø kurs mot Tippeligaen

Usikkerhetsmomentet i laget til Ranheim er om Rønning eller Kråkmo blir friske til å bekle høyrebackplassen. Hvis de gjør det så ryker Løkberg bort fra den plassen, men kan godt bli å finne i midtbaneleddet i stedet. Hvis så skjer så tar han eventuelt plassen til Krogstad.

I våres spilte lagene 1-1 i Trondheim, og vi tror på en like jevn kamp denne gangen. Etter vår mening er Kamma litt svake til å forsvare seg når de står høyt i banen, noe de ofte blir tvunget til av et kravstort hjemmepublikum. Hvis de står for høyt med en litt treg backfirer så vil kontringssterke Ranheim straffe de, garantert! Men vi tror begge lag kommer til å komme litt forsiktig ut og at det blir en tett og jevn kamp som det er umulig å spå utfallet av.

Kamp: HamKam – Ranheim IL

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, seier, tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Rønningen, Ekeberg Skjerve

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Hogan – Jevne Hagen, Bjerke, Asani, Riise – Berg Hansen, Hagen, Dahle – Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

Tre siste kamper bortelag: Seier, uavgjort, seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag:

Antatt lagoppstilling bortelag:

Barli – Kråkmo/Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Stilson, Åsen, Reginiussen, Krogstad/Løkberg – Stene – Bye

Kan Alta klare to strake seire for første gang i år?

Mjøndalen tok et meget sterkt poeng borte mot et Sandefjord i kanonform sist runde, da Midtgarden ble den store helten og sikret ett verdifullt poeng med sitt flott skudd i vinkelen. Poenget medfører at Mjøndalen nå har seks kamper uten tap, og vil med seier her virkelig bite seg fast blant de beste lagene i divisjonen. Alta så veldig fortapte ut før forrige runde, men seieren mot Bryne i Finnmarkshallen ga nok laget masse selvtillit. I tillegg var det verdifullt at laget tok seier i første forsøk etter at de to nye finske spillerne var på plass. Seieren endte en forferdelig rekke med uavgjorte og tapte kamper, ja laget hadde ikke vunnet siden slutten av april! Og vunnet ville de heller ikke gjort mot Bryne, hadde det ikke vært for en fantastisk Jarosinski i Alta-målet.

Mjøndalen får tilbake toppscorer Kirkevold fra karantene. Dette passer bra i og med at både Strange og Solberg er ute med henholdsvis skade og karantene, og en Berntstein som sliter med et vondt kne. Med Kirkevold på plass kan enten Kortgaard Ingebretsen eller Midtgarden gå ned å vikariere som back med mindre Berntstein klarer å komme seg på beina. Paul har valgt å trappe ned toppsatsingen, og vil kun være disponibel for MIF 2 resten av sesongen.

Les også: Se Lehne Olsens fulltreffer i Adeccoligaen

Uten karantener og ingen nye skader ser vi for oss at Alta starter med den samme laget som sist. Eneste forandringen som kan skje er at Rolandsen kommer inn på venstrebacken, hvis så kan Nordbye flyttes høyere opp på banen.

Vi ser for oss en kamp som formlaget Mjøndalen fører og har mye ball mot et lavtliggende Alta. Mjøndalen har blitt bedre og bedre i denne fasen av spillet, og produserer ofte målsjanser og cornere da lagene de møter ligger lavt. Samtidig har de en stor utfordring med å dekke opp for kontringer i mot, noe som Alta vil prøve å utnytte seg av. All fornuft tilsier Mjøndalen-seier her, men Alta med nyvunnen selvtillit kan kanskje by på problemer hvis uavgjort står seg lenge.

Kamp: Mjøndalen IF – Alta IF

Tre siste kamper hjemmelag: uavgjort, seier, uavgjort

Karantener hjemmelag: Olsen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Strange, Granås, Boldt, Bernstein

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Forn – Kortgaard Ingebretsen, Rønningene, Sundli, Helton – Ohr, Idris, Karlsen, Diomande – Kirkevold, Midtgarden

Tre siste kamper bortelag: Tap, uavgjort, seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag:

Antatt lagoppstilling bortelag:

Jarosinski – Lindberg, Dujilo, Törnqvist, Nordbye – Nilsson, Reginiussen, Taulo, Nome – Ertsås, Nikolaisen

Les også: Solskjær henter storscoreren tilbake

Kamp: TUIL – KIL Toppfotball Utsatt, spilles 29/8

Kampen er utsatt grunnet omlegging av banen på TUIL-Arena!

Kamp: Hødd IL – Notodden FK Utsatt, spilles 29/8

Kampen er utsatt på grunn av kvartfinale i cupen!

Kamp: Bryne FK – Bodø/Glimt Utsatt, spilles 29/8

Kampen er utsatt på grunn av kvartfinale i cupen!

Kamp: Ull/Kisa – Sandefjord Fotball Utsatt, spilles 29/8

Kampen er utsatt på grunn av kvartfinale i cupen!