Alle nødetatene rykket ut da politiet like etter klokken 17 fredag fikk melding om en eksplosjon i Calmeyers gate midt i Oslo sentrum.

Det skal ha blitt hørt fire tunge drønn så langt som en kilometer unna eksplosjonsstedet. Øyenvitner skal også ha observert et lysglimt før det første smellet.

Eksplosjonen oppstod i forbindelse med gravearbeid i krysset mellom Calmeyers gate og Osterhausgata like øst for Youngstorget.

– Det har vært en kortslutning i en hovedstrømkabel. Anleggsarbeidet på stedet var avsluttet for dagen vel en halvtime før det smalt, sier innsatsleder Erling Onstad i Oslo-politiet til tv2.no.

Tilfeldig forbipasserende skadd

En person ble kjørt til legevakta for sjekk i etterkant av eksplosjonen.

– Det er snakk om en tilfeldig forbipasserende som har fått blåst sand og grus inn i øyet. Han skal etter rapportene ikke være alvorlig skadd, sier Onstad til tv2.no.

I tillegg er det meldt om lakkskader på flere biler som stod parkert i området.

Calmeyers (Foto: Cato Husabø Fossen/TV 2)

250 husstander uten strøm

Etter eksplosjonen forsvant all strøm fra området rundt Calmeyers gate. Nettoperatøren Hafslund skal ved 18-tiden ha mannskaper på stedet som arbeider med å kartlegge årsaken til eksplosjonen samt forsøke å få strømmen tilbake.

Etter det tv2.no får opplyst skal rundt 250 abonnenter være uten strøm etter eksplosjonen.

Politiet oppretter sak

Klokken 19 meldte operasjonssentralen i Oslo politidistrikt via sin Twitter-profil at politiet var ferdig med sitt arbeid på stedet. De varsler samtidig at det vil bli opprettet sak etter eksplosjonen.

– Arbeid med fjernvarme pågår og i den forbindelse skal det ifølge Hafslund legges matter. Dette er ikke gjort, opplyser politiet.

Calmeyers gate i Oslo sentrum løper parallelt med Torggata fra Youngs gate ved Youngstorget til Hausmanns gate.