– Vi ble gjort kjent med at politiet har inntatt dette standpunktet på et møte i går ettermiddag. Dette er et viktig moment for familien i spørsmålet om de skal utlove dusør, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell til til tv2.no.

Han regner med det vil komme en avklaring fra dem i løpet av kort tid. Tidlig i prosessen kom det et tilbud til familien fra en privatperson om en dusør på en halv million kroner som de kunne utlove. Familien takket nei til dette etter råd fra politiet, men det er fortsatt dialog med denne personen:

– Dette tilbudet står fortsatt ved lag, sier Stabell.

Snart to uker

Han kan ikke si noe om hvor raskt familien vil fatte en avgjørelse om størrelse på og eventuelt kriteriene for en eventuell dusør.

BISTÅR SIGRIDS FAMILIE: Advokat Harald Stabell. (Foto: SCANPIX)

– Men det må skje i løpet av ganske kort tid, understreker han.

– Hva vil du anbefale Sigrids familie å gjøre?

– Jeg kommenterer aldri hvilke råd jeg gir til klienter, sier Stabell.

Vi er nå godt inne i det 13. døgnet etter at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne sporløst forsvant på hjemveien på Østensjø i Oslo. Hun hadde da vært på besøk hos en venninne.

Selv om man har fått et og annet drypp av relevant informasjon, er hovedinntrykket at politiet i realiteten står på bar bakke i etterforskningen av den mystiske forsvinningen. Den siste utviklingen i saken er vitner som kan ha sett Sigrid mellom venninnen og barnehagen hvor man blant annet fant en mobiltelefon, sko og en sokk som tilhører Sigrid. Det er om lag to kilometer fra venninnen til Sigrids hjem.

Politiet har til nå fått inn drøyt 2000 tips i saken. Om dusørspørsmålet, sier politiet selv dette:

– Vi anser de faremomenter som ligger i å utlove en dusør som borte nå. Vi har fått sjekket veldig mye av det vi måtte gjøre før et slikt grep tilrådes, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

SAMLESIDE: Les alt om Sigrid-saken

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BISETTES: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet død i Kolbotn, etter å ha vært savnet i en måned. (Foto: PRIVAT)

Likevel fornøyde med politiet

Da politiet i utgangspunktet frarådet familien å utlove dusør, var dette av frykt for at det skulle føre til et skred av dårlig informasjon og gjetninger fra praktisk talt uinformerte lykkejegere.

– Bakgrunnen for at politiet har endret standpunkt, er tidsmomentet. Det har snart gått 14 dager, og situasjonen er en litt annen nå. Men de har hele tiden hatt forståelse for at dette er noe foreldrene har ønsket, sier Stabell.

– Er de fornøyd med etterforskningen til nå?

– Ja, i all hovedsak, i og med at politet har satt tunge etterforskningsprofiler og store ressurser på saken. Det har vært en god dialog, og etterforskningen har blitt trappet opp snarere enn å bli trappet ned.

tv2.no kommer tilbake med mer.