Børven
Børven
Torgeir Børven (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Torgeir Børven (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)

VIF-klar Børven: - Det kribler litt i magen nå

Etter det tv2.no erfarer betaler Vålerenga rundt fire millioner kroner nå for å sikre seg Odds toppscorer.

Valle Hovin/Bergen (TV 2): Summen kan øke både etter antall spilte kamper og ved et eventuelt videresalg, men Odd ønsket å sikre seg mest mulig penger umiddelbart siden klubben sliter med økonomien.

Klubbene ble raskt enige om avtale og litt over klokken 17.00 fredag ettermiddag signerte Børven en 4,5 årskontrakt med Vålerenga. Mandag skal han gjennom den medisinske testen og tirsdag får spissen sin første trening på Valle.

- Det kribler litt i magen nå. Så fort jeg gikk inn døra her, merket jeg at dette er en stor klubb, sier Børven til tv2.no.

Ikke bekymret over tidligere flopper
20-åringen, som har scoret åtte mål for Odd denne sesongen, er ikke redd for å gå inn i den etter hvert lange rekken av meritterte spisser som har mislyktes i VIF-trøya.

– Jeg tenker heller på Moa, Nielsen og Pedersen som har gjort det godt her. Nå ser jeg frem til å spille som en av de to fremme i banen. Gjerne helt på topp. Jeg kan true bakrom og være i boksen på innlegg, men håper også å bidra i oppspillsfasen, sier Børven, som før sesongen satte seg som mål å score ti seriemål i år.

– Det ser lovende ut. To til bør gå, hvis blir jeg vel en ny flopp, sier unggutten og ler.

Allerede dagen etter at kontrakten med Veigar Pall Gunnarsson ble terminert, var Børven altså på plass på Valle. Vålerenga skal ha intensivert jakten på spissen de siste tre ukene.

– Er det lettere å score mål for VIF enn Odd?

– Slik det har vært i år har det vel ikke vært det, men jeg tror jeg kan klare å score mål her og, svarer Børven, som kommer fra Øyestese utenfor Bergen.

Droppet Vestlandet
– Meldte Brann seg noen gang på i kampen om din signatur?

– Nei. De har jo Kim Ojo så det er kanskje ikke så rart. Det hadde bare blitt benken på meg der, svarer den beskjedne unggutten.

Også Aalesund har vært ute etter Børven. Før sesongen ble Odd og AaFK enige om en overgangssum for 20-åringen, men spilleren selv ville ikke til Vestlandet. TV 2 kjenner til at AaFK prøvde seg på nytt tidligere denne uken, men fikk et nytt avslag fra notoriske målscoreren.

– Dette er en større klubb, de har økonomi til å satse hvert år. Det var med på å vippe i favør Vålerenga, sier Børven.

Har Vålerenga gjort et godt kjøp? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også: Børven takket nei til Aalesund

Leder i Vålerengas sportslige utvalg, Håvard Lunde, mener Børven er et godt bevis på at Oslo-klubben nå ønsker å bruke penger på unge, lovende spillere etter å ha betalt dyrt for flere store bomkjøp de siste årene.

– Jeg tror dette er helt riktig strategi av Vålerenga. Børven er et aldeles strålende eksempel på en type spiller vi ønsker å knytte til oss, sier den tidligere VIF-backen til tv2.no.

Slo gjennom som 16-åring
Børven flyttet fra Øystese i Hardanger til Skien i 2007 for å gå på Toppidrettsgymnaset i Telemark. Unggutten bemerket seg tidlig som en notorisk målscorer for Odds andrelag. Han fikk sin debut for førstelaget til Odd Grenland i NM mot Vestfossen, der han også scoret.

I september 2009 fikk Hardanger-gutten sin Tippeliga-debut borte mot Brann bare 17 år gammel. Børven kom inn i andre omgang og viste seg frem for hele Fotball-Norge med å score på en fantastisk volley. Like etter serverte han en følsom målgivende til Fredrik Gulsvik.

Torgeir Børven (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Torgeir Børven (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

I 2010 gjorde Børven sin U-21 landslagsdebut i 2-1 seieren over Irland. Han gjorde sitt første mål i landslagstrøya ett år etter.

Børven har totalt 24 mål på 61 kamper for Odd Grenland i Tippeligaen.

Se Børvens Tippeliga-debut i videovinduet under:

636363