Manchester City feiring (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Manchester City feiring (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Samir Nasri mål (Foto: TV 2/)
Samir Nasri mål (Foto: TV 2/)
Carlos Tevez scorer (Foto: TV 2/)
Carlos Tevez scorer (Foto: TV 2/)
David Silva straffe (Foto: TV 2/)
David Silva straffe (Foto: TV 2/)
Jack Rodwell, Man City (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Jack Rodwell, Man City (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Roberto Mancini kunne smile i fjor. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Roberto Mancini kunne smile i fjor. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Carlos Tevez jubler (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Carlos Tevez jubler (Foto: IAN KINGTON/Afp)

City vant 3-2 etter ellevill omgang på Etihad

Hjemmelaget ledet 1-0 til pause, men etter hvilen snudde Southampton til 1-2. To mål de siste atten minuttene sørget likevel for lyseblå glede.

Manchester City - Southampton 3-2
Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

Manchester City sikret seg tre poeng i åpningskampen på Etihad Stadium søndag, men det skjedde langt ifra like komfortabelt som de fleste nok hadde trodd på forhånd.

Den regjerende ligamesteren tok en oppskriftsmessig 1-0-ledelse mot nyopprykkede Southampton ved Carlos Tévez i 1.omgang, men etter hvilen sjokkerte Saints de lyseblå. Innbytterne Rickie Lambert og Steven Davis scoret en gang hver, og i noen minutter var Roberto Mancinis mannskap rystet.

City-innbytter Edin Dzeko sørget for balanse i regnskapet, før banens beste spiller Samir Nasri satte inn seiersmålet ti minutter før slutt. Dermed endte det 3-2 for City, akkurat slik det gjorde sist de lyseblå var i aksjon i en Premier League-kamp.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Samir Nasri mål (Foto: TV 2/)
Samir Nasri mål (Foto: TV 2/)

– Det var som den siste kampen forrige sesong, og jeg håper det ender på den måten denne gangen også. Southampton var veldig gode, så det ble vanskelig, men vi fikk tre poeng til slutt, sa Nasri etter kampslutt.

Banens bestemann mente selvtilliten til City-spillerne var varierende gjennom kampen, men var i bunn og grunn fornøyd med hvordan laget håndterte seriestarten.

– Vi misset den første sjansen, og fikk gjerne litt dårlig selvtillit. Etter 1-0 fikk vi kanskje litt for høy selvtillit og de straffet oss, men vi viste god karakter og det er det viktigste, sa franskmannen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Samir Nasri her

– Jeg håper det er siste gangen vi opplevere en så nervepirrende kamp. Det var viktig at vi vant, for det å vinne den første kampen er alltid vanskelig. Men neste gang må vi avgjøre det før, for vi hadde mange sjanser til det, sa City-manager Roberto Mancini etter kampen.

City evnet altså å snu kampen og det endte med tre poeng for de lyseblå, men resultatmessig ble det urovekkende jevnt for den regjerende mesteren.

– Det er ikke ofte du ser Manchester City bli presset tilbake de ti siste minuttene, og dette var et nyopprykket lag i Southampton. Om det er urovekkende for City er ikke godt å si, men all ære til Southampton, sa TV 2s Premier League-ekspert og tidligere Southampton-kaptein Claus Lundekvam i studio etter kampslutt.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Mancini her
TV 2 Play: Se hvordan Southampton-sjefen reagerte her

Har du Wigan-eller Chelsea-spillere på ditt lag?
Spill Premier League-manager!
Tror du at du vet hvordan det går i år?
Her kan DU tippe PL-tabellen!

Agüero-skade tidlig
Kampens første alvorlige hendelse oppstod i det åttende minutt da Sergio Agüero gikk i bakken etter å ha blitt felt av Nathaniel Clyne. Argentineren lå nede i noen minutter, og både Mario Balotelli og Edin Dzeko ble sendt i oppvarming.

Agüero klarte etter hvert å forlate banen for egen maskin til stormende jubel fra hjemmefansen, men etter å ha kjent litt på skaden på sidelinjen måtte han likevel forlate arenaen på båre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Sergio Agüero vinker til fansen (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Sergio Agüero vinker til fansen (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

– Vi får håpe det går bra. Han er en attraksjon for oss som sitter og ser på og han er kanskje den viktigste spilleren City har, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio i pausen.

City-sjef Roberto Mancini hadde lite å melde om argentinerens skadesituasjon etter kampslutt.

– Jeg tror vi må vente to dager, til etter røntgenundersøkelsen, før vi vet noe mer, sa italieneren.

Sergio Agüero (Foto: TV 2/)
Sergio Agüero (Foto: TV 2/)

I minuttene som fulgte var det Southampton som presset, noe som nok delvis skyldtes at City spilte med en mann mindre fram til innbytter Edin Dzeko var klar. Først i det 14.minutt kom bosnieren på banen.

Les også:Slik gikk de første kampene i Premier League

Straffemiss fra Silva
Kun to minutter senere trodde nok de fleste at hjemmelaget skulle ta ledelsen, da de ble tildelt straffespark etter at Carlos Tevéz ble lagt i bakken av Jos Hooiveld like innenfor sekstenmeteren.

David Silva var mannen som fikk muligheten fra elleve meter, men spanjolens forsøk var av det meget veike slaget og gikk rett i armene på Southampton-keeper Kelvin Davis. Dette var forøvrig Silvas første straffespark i en ligakamp på øverste nivå noensinne.

– Det der var absolutt søppel fra en spiller av hans kvalitet. Han kan spille en pasning gjennom et nåløye, men klarer ikke å sette ballen i nettet? Selv om han har tatt straffe før eller ikke bør han gjøre det mye bedre enn det der, sa tidligere Premier League-spiller Ray Wilkins i TV 2s studio i pausen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Kelvin Davis redder straffe (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Kelvin Davis redder straffe (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Etter straffemissen begynte City å dominere kampen fullstendig, men de store sjansene uteble. Ikke før i det 33.minutt, da Carlos Tévez forsøkte seg fra rundt seksten måtte Kelvin Davis i aksjon. Skuddet var uansett såpass løst at bortelagets burvokter ikke hadde noen som helst problemer med å redde forsøket.

1-0 ved Tévez
Fem minutter før pause var Citys gjenværende argentinske stjernespiss på farten igjen, og denne gangen skulle det ende på lykkeligere vis for hjemmelaget. Samir Nasri spilte Tévez gjennom, og alene med keeper var spissen iskald.

Han avsluttet i det nærmeste hjørnet og lurte med det Southampton-keeper Davis som nok ventet på en avslutning i det borterste hjørnet.

Reprisene viste at Tévez befant seg i en hårfin offsideposisjon da pasningen ble slått fra Samir Nasri, men så lenge assistentdommeren ikke hadde oppe flagget kunne Tévez juble for sesongens første scoring.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Carlos Tevez og Lugano (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Carlos Tevez og Lugano (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Citys press fortsatte i de siste minuttene inn mot pause, og både Edin Dzeko og Pablo Zabaleta var farlig frempå, før Tévez nok en gang fikk en mulighet fra en posisjon til høyre i feltet. Denne gangen gikk argentineren for langhjørnet, men Kelvin Davis var på alerten og avverget med en strålende refleksredning. Da David Silva skulle sette inn returen fikk en Southampton-forsvarer kastet seg i veien og hindret scoring.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, i en omgang der Southamptons heroiske innstilling ikke var nok til å opprettholde uavgjortresultatet helt til pause.

– Vi sitter her og er overraskede over hvor positivt de spiller og at de tør å jage høyt, men over tid så orker de ikke det. De ramler sammen, City får tak i ballen, og så synker de mer og mer tilbake, og da blir det til slutt ren «power play», sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio i pausen.

– City er veldig flinke til å holde ballen i laget. Southampton er nå et mål bak, så hva skal de gjøre? De må endre ting, tilføyde Ray Wilkins.

City-sjanser på løpende bånd etter pause
Tre minutter etter pause kom Manchester City til 2.omgangs første mulighet. Innbytter Edin Dzeko fikk ballen servert i beina fra Samir Nasri, men klarte aldri å stokke beina og fikk kun til en svak avslutning som gikk rett i armene på Kelvin Davis.

Nye tre minutter senere fikk Gael Clichy muligheten etter å ha blitt spilt gjennom av Yaya Touré, men heller ikke han var kald nok da sjansen oppstod. Avslutningen fra den offensive venstrebacken gikk et godt stykke over Kelvin Davis' Southampton-mål.

Ytterligere tre minutter senere var det David Silva sin tur til å bomme fra kloss hold. Nok en gang var Samir Nasri tilrettelegger, og denne gangen brukte franskmannen hodet da han headet tilbake til sin spanske lagkamerat som fikk muligheten fra seks meter. Silva hadde dog den berømte ryggsekken på, og avslutningen gikk langt over mål.

Det så ut som om City hadde bestemt seg for å skape sjanser hvert tredje minutt, for da nye tre var gått fikk Carlos Tévez sjansen. Men argentinerens skudd var unøyaktig og endte heller ikke i scoring for hjemmelaget.

Lambert og Saints med sjokkerende utligning
Akkurat da alle bare ventet på at City skulle sette nådestøtet scoret plutselig gjestene fra Southampton. Rickie Lambert, som tre minutter tidligere hadde erstattet Jay Rodriguez, var iskald da han fikk muligheten i boksen.

Spilleren som i fjor ble kåret til årets spiller i Championship da Southampton rykket opp viste hvorfor han har scoret mål på løpende bånd på klubbens vei tilbake til Englands øverste nivå, og Joe Hart var sjanseløs på å redde det godt plasserte skuddet.

Dermed stod det mot alle odds plutselig 1-1 på Etihad Stadium.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Rickie Lambert scorer (Foto: TV 2/)
Rickie Lambert scorer (Foto: TV 2/)

Nok en innbytter satte inn 2-1
Under ti minutter senere sjokkerte bortelaget Etihad på ny. City hadde flyttet opp så å si hele laget for et hjørnespark og så ut til å ha full kontroll, men en feilpasning fra Jack Rodwell som bakerste mann sørget for at bortelaget kunne kontre.

Det gjorde de rødkledde, og etter at det først ble litt rot inne i feltet fikk til slutt Adam Lallana kontroll på ballen. Han trillet den til Steven Davis, som tre minutter tidligere hadde erstattet James Ward-Prowse på midtbanen, og Saints-debutanten banket til. Treffet var perfekt og ballen snek seg inn i hjørnet til 2-1 for bortelaget.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Steven Davis scorer (Foto: TV 2/)
Steven Davis scorer (Foto: TV 2/)

Dzeko utlignet
City lot seg ikke stoppe av sjokket, og bare fire minutter etter Southampton-scoringen var lagene like langt. Nok en gang var det et hjørnespark som skapte scoring, og denne gangen gikk det hjemmelagets vei. Etter mye om og men havnet ballen til slutt i beina på innbytter Edin Dzeko, som banket inn utligningen fra kloss hold.

Bosnieren ble dermed den tredje innbytteren som scoret på Etihad Stadium søndag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Edin Dzeko (Foto: TV 2/)
Edin Dzeko (Foto: TV 2/)

Kun to minutter etter 2-2-målet kunne Mario Balotelli blitt den fjerde, men italienerens forsøk fra fem meter gikk i nettveggen og Southampton slapp altså denne gangen såvidt med skrekken.

Nasri snudde kampen på ny
Ti minutter før slutt hadde Manchester City snudd kampen. Gael Clichy la inn fra venstre, og inne i feltet fikk ikke Southampton og Daniel Fox gjort noe mer enn å halvklarere. Ballen havnet i beina på Samir Nasri, som banket 3-2 i nettet omtrent fra straffemerket.

Southampton klarte aldri å heve seg etter å ha havnet bakpå på ny, og City sikret seg derfor 3-2-seier i serieåpningen på eget gress.

Lagoppstillingene

Manchester City 4-2-3-1: Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Joleon Lescott, Gael Clichy - Yaya Touré, Jack Rodwell - David Silva, Samir Nasri, Sergio Agüero -Carlos Tévez
Benken: Costel Pantilimon, James Milner, Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov, Stefan Savic, Nigel de Jong, Mario Balotelli

Southampton 4-3-3: Kelvin Davis - Nathaniel Clyne, José Fonte, Jos Hooiveld, Daniel Fox - James Ward Prowse, Morgan Schneiderlin, Adam Lallana - Jason Puncheon, Guilerherme «Guly» Do Prado, Jay Rodriguez
Benken: Paulo Gazzaniga, Rickie Lambert, Steven Davis, Billy Sharp, Frazer Richardson, Luke Shaw, Daniel Seaborne

Se Roberto Mancini uttale seg om forrige sesongs siste runde her:

636370

Hvordan går det med City i år? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!