soltroye
soltroye
 Robin van Persie, left, poses for pictures alongside manager Sir Alex Ferguson (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Robin van Persie, left, poses for pictures alongside manager Sir Alex Ferguson (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Robin van Persie
Robin van Persie
Robin Van Persie Sighting   Manchester. Robin van Persie arrives for his medical at the Bridgewater Hospital in Manchester (Foto: Eamonn and James Clarke/Pa Photos)
Robin Van Persie Sighting Manchester. Robin van Persie arrives for his medical at the Bridgewater Hospital in Manchester (Foto: Eamonn and James Clarke/Pa Photos)

Van Persie får Solskjær-trøyen

– Ser frem til å følge i fotsporene til så mange gode spisser, sier Uniteds nye nummer 20, Robin van Persie.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Robin van Persie er offisielt klar for Manchester United. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Ifølge BBC betaler United 210 millioner kroner for nederlenderen. Forrige sesongs serietoer må i tillegg bla opp ytterligere 15 millioner kroner dersom klubben vinner ligaen eller Mesterligaen i løpet av de fire neste årene.

– Det er en ære å signere for Manchester United. Jeg ser frem til å følge i fotsporene til så mange gode spisser. Jeg skal ta med meg erfaringen min og gjøre min del av jobben for å hjelpe laget til å kjempe om de største trofeene i fotballen. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier van Persie.

Spissen hevder han og gamleklubben skilles som gode venner.

– La meg gjøre det klart. Jeg vil ikke at ting skal bli fremstilt feil. Det er ingen dårlige følelser mellom meg og Arsenal, sier van Persie.

LES: Her kommer smilende van Persie til medisinsk test
LES: Dette var ditt Arsenal-liv, Robin van Persie

Sir Alex Ferguson er henrykt over signeringen.

– Robin er en spiss i verdensklasse som har bevist sin klasse i England og i europeisk fotball. Hans talent trenger ingen introduksjon for fansen. Bevegelsene, avslutningene og de totale ferdighetene hans er enestående, sier Ferguson.

- Hvis du går tilbake til 1999-sesongen, hadde jeg de fire beste spissene i Europa. Dwight (Yorke), Andy (Cole), Teddy (Sheringham) og Ole Gunnar (Solskjær). Nå har jeg Chicharito (Javier Hernández), Wayne (Rooney), Robin (van Persie) og Danny Welbeck. Jeg får bare håpe at jeg plukker de riktige kombinasjonene, sier Fergie.

636336

Nederlenderen kan få sin debut i mandagens kamp mot Everton.

Bitter pille for Wenger
Arsene Wenger innrømmer at det smerter å selge stjernespissen sin.

– Dette er den bitreste pillen jeg har måttet svelge, men vi har mistet klassespillere før og alltid overlevd, sier han til klubbens hjemmeside.

636337

– Vi ville selvsagt beholde ham. Men realiteten var at spilleren ikke ville bli her. Da har du to valg; enten å tvinge ham til å bli, eller akseptere realitetene og la ham gå. Vi valgte løsning nummer to, sier Wenger.

- Hvis du går tilbake til 1999-sesongen, hadde jeg de fire beste spissene i Europa. Dwight (Yorke), Andy (Cole), Teddy (Sheringham) og Ole Gunnar (Solskjær)

LES: TV 2 samler Fotball-England til ett rike

Vermaelen ny kaptein
Arsenal-manageren har valgt
Thomas Vermaelen som sin nye kaptein.

– Den nye kapteinen er Vermaelen, og visekapteinen er Arteta. Vermaelen var visekaptein, så dette var et raskt valg. Vi har flere potensielle kapteiner i troppen, men nå vil det bli slik, sier manageren.

Vermaelen har spilt 67 seriekamper for Arsenal siden overgangen fra Ajax i 2009.

 Robin van Persie, left, poses for pictures alongside manager Sir Alex Ferguson (Foto: Jon Super/Ap)
Robin van Persie, left, poses for pictures alongside manager Sir Alex Ferguson (Foto: Jon Super/Ap)