Her er en ekte jubelmelding til alle fotballfans.

TV 2 har fredag inngått avtale om kjøp av rettighetene til engelske Championship, FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, playoffkampene til Premier League og engelske landskamper.

Med andre ord er alt av engelsk fotball for første gang samlet på én kanal. Allerede denne helgen kan du se Ståle Solbakkens Wolverhampton i aksjon mot den gamle storheten Leeds.

– En stor glede
Ligacupen kommer fra Canal+, mens Viasat har hatt rettighetene til FA-cupen og Community Shield.

PS: På TV 2 Sumo vil det i første omgang bli gitt samme tilbud som på TV - altså et begrenset utvalg av kampene fra hver runde i Championship.

Avtalen TV 2 har sikret seg har en varighet på ett år, men med opsjon til forlengelse. TV 2 har dermed minst fire år med rettigheter for Premier League og minimum samme lengde for de andre rettighetene.

Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, er glad for at TV 2 nå samler Fotball-England til ett rike.

– Vi vet jo at interessen også for Championship er stor i Norge. Bare Leeds alene har 4500 medlemmer av sin norske supporterklubb. I tillegg vil Ståle Solbakkens nye jobb som trener i Wolverhampton og Morten Gamst Pedersens Blackburn være elementer som gjør at vi tror interessen også for den nest øverste divisjonen i engelsk fotball er stor i Norge.

– I tillegg vil rettighetene for FA-cupen gjøre at kundene på våre PL-kanaler nå kan glede seg over å kunne få alt av engelsk fotball på ett og samme sted, sier Taalesen.

Med i avtalen er også den engelske ligacupen og de engelske hjemmelandskampene (minus VM-kvalifiseringskampene) i avtaleperioden.

– Avtalen er foreløpig ettårig, men vi har sikret oss en opsjon som gjør at vi kan forlenge denne med ytterligere fem år neste sesong, forteller sportssjefen.

Alt på nett
Kampene i Championship – totalt rundt 130 kamper pr. sesong – vil bli sendt på TV 2s PL-kanaler, men etter hvert vil også noen av kampene legges på nystartete TV 2 SPORT.

I tillegg vil TV 2 Sumo tilby alle de TV-sendte kampene i den nye store rettighetspakken TV 2 sikret seg i går.

Sesongstarten i den nest øverste divisjonen i England er allerede i dag, 17 august. TV 2 åpner sine sendinger med kampen mellom den gamle storheten Leeds mot Ståle Solbakkens Wolverhampton på lørdag den 18. august. Den kampen sendes på TV 2 Zebra.