Homsepatruljen er tilbake denne høsten, og etter syv års pause skal norske hetrofile menn på ny få seg en overhaling av et fargerikt korps med homser. Selve patruljen er splitter ny, og ledes av tidligere MGP-sjef Per Sundnes.

Nytt av året er at de også gjør noe for kvinnene til de utvalgte mennene.

– Det hjelper ikke å fikse mannen hvis kona ser ut som et udyr. Så vi fikser alt. Vi tar grep om hele familien. Også er vi litt multikompetente alle sammen. Alle har forskjellige interesser, og alle hjelper hverandre, forteller Sundnes til God morgen Norge.

Ungkar med biltapet

I tillegg til Sundnes består Homsepatruljen av Alex Cornelius, John André Hanøy, Tore Vik og Espen Hilton.

HOMSEPATRULJEN: Årets gjeng er klare for å hjelpe norske heterofile menn forbedre livsstilen. FOTO: Dag Knudsen/ TV3

Les også: Her er årets homsepatrulje

Siden juni har de truffet en rekke mannlige deltakere som trenger en makeover.

– Vi var hos en ungkar som bodde på et barnerom. Han hadde biltapet på rommet. Altså, du får deg ikke dame hvis du har biltapet på veggen, bedyrer Sundnes, som er glad de kan bidra med sin ekspertise.

Fordomsfri

Gutta er unisont enige i at de har blitt tatt åpent og godt i mot blant de mannlige deltakerne.

Les også: Per Sundnes: – Jeg kommer ikke til å savne NRK

– De er veldig åpne mot oss, og det gjør det mye lettere for oss også. Det er jo en ære å få møte dem, og de tar oss med rett inn i hjemmene deres, forteller Espen Hilton.

Ikke spennende å være homo

De stilsikre karene tror noe av grunnen kan være endringer i samfunnet.

– Jeg tror det er stor forskjell på 2012 og da de lagde det første programmet, mener Sundnes, og får støtte fra kollega Alex:

– Det å være homo er ikke så veldig spennende lenger. Det hjelper ikke med knekk i hånden og hyling, den underholdningsfaktoren er borte - heldigvis, legger han til.

Les også: Tore Strømøy fikk homsehjelp