Thor Hushovd er tilbake i Monaco etter å ha gjennomført flere medisinske tester i Salt Lake City i USA. BMC-rytteren har gitt opp resten av 2012-sesongen. Nå venter han spent på hvilke svar legene kan gi ham.

– Jeg har fått noen svar, men jeg venter fortsatt på en del tester som vi tok. Prøvene var positive i den forstand av at de fant noe i kroppen min. Jeg har følt at det har vært noe som har vært feil. Det var verdt turen til statene og Salt Lake City, sier Hushovd til TV 2.

LES: Hushovd dropper resten av sesongen

Komplisert sykdomsbilde
Nordmannen innrømmer at sykdomsbildet er komplisert for en som ikke driver med medisin til daglig.

– Legene har funnet noe som er naturlig til de symptomene jeg har hatt, men de kan ikke si noe endelig. Vi får la de sakkyndige ta seg av den biten, så får jeg bare henge med så lenge det går. Jeg har vært gjennom ganske mange forskjellige tester. Det er klart at det er ganske spesifikt innenfor det medisinske, så for en som ikke jobber med den biten til daglig så blir det litt spesielt, sier Hushovd.

BMC legger mye krefter i å finne ut av hva som er galt med Grimstad-karen.

– Da jeg var i USA var det flere leger som var åpne for ideer, innspill og forslag fra flere kanter. Det var ikke én lege som var fastlåst på sitt område. Jeg er sikker på at vi er ganske kloke når vi er ferdige, sier Hushovd.

LES: Disse skal sykle årets Vuelta a España

Retter blikket mot 2013
Hushovd forteller at han fungerer fint i hverdagen. Foreløpig er det kun trening på toppnivå som Hushovds kropp ikke takler.

– Jeg har merket en slapphet i kroppen. Jeg har manglet overskudd. Skal en prestere på toppnivå må en være 100 prosent frisk. Jeg regner med jeg får en telefon fra legen i løpet av neste uke og kanskje en endelig rapport på mail. For øyeblikket holder jeg meg i ro. Jeg kan selvfølgelig bevege meg littegrann, men jeg kan ikke trene for å komme i form til VM, sier Hushovd.

34-åringen kjenner at han blir mer og mer motivert for å slå tilbake.

– Sesongen er over, og jeg har rettet fokus mot 2013. Jeg er allerede veldig motivert for en ny sesong. Jeg er ikke redd for at jeg ikke skal komme tilbake til mitt gamle nivå, sier Hushovd.